Бързи производства срещу шофьори, употребили алкохол и наркотици

Бързи производства срещу шофьори, употребили алкохол и наркотици

Още четири бързи производства са започнати през почивните дни.

На 29 март, около 20,10 часа, на улица „Юрий Гагарин“ в областния град бил проверен лек автомобил „Ланчия Делта“, шофиран от 56-годишният Л.П. от Благоевград. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,16 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска мярка.

В неделя, около 19, 30 часа в Радомир е проверен мотоциклет „Ямаха“, управляван от 15-годишен местен жител. Органите на полицията установили, че моторът не е регистриран по надлежния ред в Република България. При изпробване на непълнолетния с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 10 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Бил задържан в районното, но в последствие освободен поради медицинска препоръка.

С 1, 41 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка „Сеат Алхамбра“ друг радомирец. 31-годишният И.И. бил проверен тази нощ, около 2,10 ч., на площад „Войнишко въстание“ в Радомир. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

20-годишен жител на пернишкото село Драгичево пък е задържан за шофиране на мотопед под въздействието на наркотици. На 31 март, около 16,40 часа, в селото е проверен мотопед „Пежо“, управляван от 20-годишният Ю.А. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.