Стартира традиционната кампания „Нужни сте ни живи!“

Стартира традиционната кампания „Нужни сте ни живи!“

Традиционната кампания „Нужни сте ни живи!“ с партньорството на областния управител Ирена Соколова за повишаване на вниманието на зрелостниците по време на баловете, стартира в област Перник.

По установена практика тя се провежда съвместно с Областна дирекция на МВР – Перник, Регионално управление по образование, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст и Съюз на българските автомобилисти.

За поредна година губернаторът създава необходимата организация за провеждане на информационни срещи на специалисти от ОДМВР – Перник и РЗИ – Перник със завършващите 12-ти клас.

Техният акцент е върху превенцията по безопасността на пътното движение на нови водачи, рисковете при шофиране след употреба на алкохол и неосъзнатите действия извършвани под ефекта на еуфорията.

Продължителността на инициативата „Нужни сте ни живи!“ е от 27.03.2019 г. до 25.04.2019 г. През този период по график ще бъдат обходени всички училища на територията на областта.

На заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, пред директори на училища, беше представена цялостната програма на кампанията и кратък отчет-анализ на дейностите осъществени при провеждане на миналогодишното й издание. Благодарение на добрата работа на всички институции се наблюдава намаление на пътнотранспортния травматизъм на територията на региона и драстично намаляване на аварийността с деца и абитуриенти.

Ранното провеждане на информационните срещи цели настойчиво повтаряне и задълбочено осъзнаване на отговорностите на всеки младеж, както за неговия, така и за живота на другите.

Тази година 35 са завършващите паралелки в областта, а броят на зрелостниците е 766.