Евровотът обедини най-голямата и най-старата десни партии

Евровотът обедини най-голямата и най-старата десни партии

Обединението на СДС с ГЕРБ за предстоящите европейски избори беше основна тема на нарочната пресконференция, която дадоха в синята централа. На нея участвала областният лидер Юлиян Ситарски, Стефан Маринов и Адриан Симеонов.

Опитахме да обединим десните партии, но нашето предложение не намери подкрепа в Движение България. Има водена кореспонденция между двете структури, от които е видно, че в новото обединение, което се прави, няма място за СДС. Винаги сме отстоявали това, че партиите от ЕНП трябва да са единни и като такива е най-добре да се явяват на избори, за да може да има много по сериозно представителство в Европейския парламент на ЕНП, обясни Ситарски.

Той допълни, че националния съвет на СДС е дал мандат на председателя да води разговорите и да подпише споразумението за общо явяване на избори с ГЕРБ – която е най-голямата дясна партия в момента в България. А СДС е най-старата.

„Не бива да се разпиляват десни гласове. Това обединение е максимално възможното за този момент. Целта е да се спечелят 8 евромандата, което е съвсем постижимо. Нашето обединение е праграмично с оглед на ситуацията в Европа. Не бива да се позволява на крайно леви или крайно десни партии да имат сериозно представителство в Брюксел и така да дават своя принос в промяната на политиката на евросъюза. Всички виждат какви са настроенията в Европа в момента. ЕНП трябва да е водеща сила, за да продължи развитието напред, категорични са от СДС.

Общинският лидер Адриан Симеонов подчерта, че местната структура на СДС отдавна се готви за изборите и се надява демократичните хора да намерят своя кандидат и в региона да се запише един много добър резултат.

От ръководстмвото на сините уточниха още, че обединението между двете партии е само за евровота, но би било добре този формат да се запази и за общинските избори, да се разраства и да е трайно това партньорство, за да се съхрани дясното за доброто на българската демокрация.