Отчет: Над 600 участници от Перник и страната в Голямото засаждане!

Отчет: Над 600 участници от Перник и страната в Голямото засаждане!

Близо 600 човека от Перник и страната се включиха в първото издание на “Голямото Пернишко засаждане”, организирано от СНЦ “Дишай, Перник” , похвалиха се органиаторите. Според официалният отчет, който те направиха, в квартал Калкас са взели участие над 300 човека, които са засадили около 1300 акации, дъб и смърч. Теренът беше труден – сух и каменист, но въпреки това бе залесен напълно, споделят участниците в акцията за създаване на нови гори..

В град Батановци са взели участие 30 души, които са успели да засадят цели 400 дръвчета акация. В квартал Църква участие са взели около 250 човека, които са засадили 600 най-различни видове дръвчета.

Надяваме се живущите в регионите в които засадихме тези фиданки, да се грижат добре за тях и да ги пазят, апелират от „Дишай, Перник”.

„Благодарим на всички участвали и помогнали на инициативата ни! Инициативата ни се радва на голям интерес. Това ни направи щастливи и ни дава сили и причина за подобни бъдещи инициативи. Благодарим на всички взели участие в “Голямото Пернишко засаждане”, споделят организаторите.

И допълват: „Благодарим и на всички помогнали инициативата да се случи:

-Нашия партньор Гората.бг – Когато станем 100 000 ще посадим гора за осигурените фиданки, лопати и инструменти, експертна помощ и логистика.

-Община Перник – за осигурената водоноска за двата дни на инициативата

-Отдел “Инвестиции, екология и озеленяване” към община Перник за помощта при намирането и избора на общински терени.

-Община Перник, кметства Калкас и Църква за техническа и логистична помощ на терен.

-Медиите, които отразиха събитието”