Радомир се включва в „Часът на Земята”

Радомир се включва в „Часът на Земята”

Община Радомир и тази година се включва в световната инициатива „Часът на Земята”. Тя ще се проведе на 30 март от 20,30 часа под мотото „Свържи се с природата”. Грижата за планетата е работа за всеки от нас, казват организаторите. Дори и малките стъпки могат да имат голям ефект, казват те и добавят: ” Нека на 30 март заедно докажем това!”

Включи се и ти , изключи светлината от 20,30 до 21,30 часа е техният апел.

Чрез изключването на светлината се отправя послание за устойчиво и здравословно бъдеще.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тя традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.