Ансамбълът за народни песни и танци „ Граовска младост“ отбеляза своя 60-годишен юбилей с прекрасен концерт

Ансамбълът за народни песни и танци „ Граовска младост“ отбеляза своя 60-годишен юбилей с прекрасен концерт

Театралният салон в Двореца на културата беше изпълнен до краен предел, както подобава на един такъв невероятен празник, в който се включиха поредица поколения от танцьори, певици и музиканти дали частица от себе си през годините и запазили огъня в сърцето си, огън запален от ритъма на народните танци. Празникът беше уважен от зам.-кмета Денислав Захариев и  секретаря на Общината Радослава Манова.

Спектакълът беше една приказна хармония от музика, танци, костюми и невероятна емоция, една феерия от нестихващи аплодисменти и невероятно присъствие на всички изпълнители.

Той  беше съпътстван и от много поздравителни адреси , награди и цветя за ръководители и изпълнители.

Зам.- кметът Денислав Захариев приветства от името на кмета Вяра Церовска АНПТ „Граовска младост“ и връчи три плакета на ръководителите – Венцислав Андонов, Тодор Тодоров и Силвия Симеонова.

„Имам честта и удоволствието да отправя към вас най-искрени поздравления по повод 60-годишнината от създаването на ансамбъл „Граовска младост“. Благодаря ви от сърце затова, че изпълвате света около нас с повече красота и ни зареждате с онзи особен дух и енергия, които само изкуството може да дари на човека“, заяви Захариев и допълни, че те са тези, които създават празниците, тези които ни правят съпричастни с българското духовно и културно наследство и за които най-голямата награда са аплодисментите и радостта в очите на хората.

Ансамбъл „Граовска младост“ е създаден през 1959 година и заема достойно място в българската култура. Представя се на много републикански конкурси и фестивали в страната, където завоюва множество призове и награди. Гостуванията му в редица престижни фолклорни фестивали в Европа и Америка са утвърдили неговото име в страни като Португалия, Франция, Унгария, Белгия, Германия, Полша, Югославия, Русия, Турция, Италия, Канада.