Ковачевци посреща футболен отбор от чужбина

Ковачевци посреща футболен отбор от чужбина

Ковачевци ще бъде домакин на футболно събитие с международно участие.
През месец юни, се очаква в спортния комплекс „Димитровец”, да пристигне женски футболен отбор от Пакистан. Той ще представлява град Карачи, 
най- големият пакистански град, като гостува на тридневен лагер в Ковачевци. По време на домакинството ще се състои футболна среща с „Риал Ковачевци”. 


По този повод ръководството на Община Ковачевци проведе среща с Маруан Алекс Аийаш – съветник на посланика на Пакистан в Република България. Тема на срещата бе бъдещото сътрудничество в областта на спорта, като началото ще бъде поставено с футбол. 
Отборът на пакистанските футболистки, ще бъде придружен от делегация с официални представители на далечната азиатска република. 

В момента в област Перник, единствено спортен комплекс „Димитровец” в Ковачевци предоставя отлична възможност за организиране и провеждане на различни спортни мероприятия. 
Ковачевци за трета година, ще бъде домакин на футболно събитие. Отношението, което има Община Ковачевци към спорта и опитът, който тя натрупа очевидно се оценяват високо, след като тази година, ще гостува отбор от чужбина.