Готвят график за извозването на растителните отпадъци

Готвят график за извозването на растителните отпадъци

Община Перник изготвя график за извозване на растителния отпадък по райони и кметства. Това съобщи кметът Вяра Церовска след проведена среща с началника на РС ПБЗН главен инспектор Кирил Христов и представители на Регионалното депо за неопасни отпадъци във връзка с многото възникнали пожари през последните дни. 

В рамките на срещата стана ясно, че част от пожарите са вследствие на запалени стърнища. 

„Пожарната е пренатоварена, повече от 25 сигнала има за последните две седмици, заплашени са хора, сгради и гори . През почивните дни има една изгоряла къща със собственика й и сгради в кв. Драгановец. Затова трябва да бъдем много внимателни“, апелира кметът Вяра Церовска.

С повишаването на дневните температури започва почистването на дворове, вилни имоти, земеделски земи от горими материали и отпадъци, което е предпоставка за възникване на пожар. 

„Всеки един гражданин, който желае да си изхвърли зелените отпадъци, може да го направи напълно безплатно на Регионалното депо за неопасни отпадъци според действащата Наредба на Община Перник“, уточни кметът и допълни, че са били обсъдени въпроси, свързани с работата на депото.