Мним социален работник налази домовете на старци

Мним социален работник налази домовете на старци

За нов вид измама, която може да доведе до сериозни последствия, основно за възрастни и самотни хора, алармират в социалните мрежи перничани. В центъра на града и в някои блокове на квартал Изток вече е засечен мъж на средна възраст, който „посещава” домове, основно на възрастни хора и предлага като служител на Социални грижи услуги, например да им премери кръвното!

Услугата е абсурдна и на пръв прочит хората не би трябвало да се хванат на подобна въдица, но старите хора може и да повярват, че държавата е най-сетне е проявила интерес към съдбата им и са станали обект на грижи от здравни и социални институции. Но вместо обект на грижа, могат да се окажат обект на поредната измама.

Мима Йорданова написа: „Внимание! В града обикаля мъж на възраст 35-40 години, висок около 1,80, с голяма чанта. Звъни на вратите, където има възрастни хора и се представя че е от Агенцията за социално подпомагане и е изпратен да им измери кръвното. Проверих, няма такова нещо. Поредният измамник. Възрастните, които са регистрирани към социално подпомагане, да не се подвеждат и да го допускат в къщи”.

Информацията не е за пренебрегване и е добре по-младите да предупредят родителите си, своите баби и дядовци да не пускат вкъщи непознати, за да не пострадат.