Млада актриса от Перник с дебют в най-новия български филм „Обичам те, Бойдин”

Млада актриса от Перник с дебют в най-новия български филм „Обичам те, Бойдин”

Перничанката Мадлен Йорданова дебютира в най-новия български филм на Борислав Михайловски – „Обичам те, Бойдин“. Във  филма, Мадлен се превъплащава в ролята на бесарабката Руслана Акерман.

Мадлен е родом от Перник, завършила е ГПЧЕ „Симеон Радев“. Творческият й път започва от пернишката Детско-юношеска школа „Мускетарате“ към ОДК. По-късно младата перничанка завършва и НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов.

Работи на свободна практика. Участва в постановката  на Драматичен театър- Пловдив- „Пет жени в еднакви рокли” с режисьор Атанас Атанасов, както и в постановката „Любовта на Анатол” в Театрална работилница Сфумато с режисьор Антон Угринов.

Младата актриса  се занимава с импровизационен театър , като от 2015 година е член на трупата „Клонираните” към „Ха Ха Ха импротеатър”- София.

Кадър от филма с Мадлен публикува режисьорът Михайловски с думите: „Още един дебют в „Обичам те, Бойдин.“- прекрасната и талантлива Мадлен Йорданова в ролята на Руслана Акерман! „

„Обичам те, Бойдин“ е филм за съдбовните избори и равносметката, пред които се изправя всеки човек. Деян Донков, в главната роля на рекламиста Бойдин, се включва в протестите, залели улиците на София през лятото на 2013 година. Възрастните му близки са отчуждени, дъщеря му губи доверие в него, а кариерата му се проваля. Сюжетът е фокусиран върху взаимоотношенията на Бойдин с околния свят и със самия него, както и с нелеката задача да пребори собствените си травми.

Филмът „Обичам те, Бойдин” имаше своята световна премиера през лятото на 2018 в рамките на Международния филмов фестивал в Монреал – Канада. Той е част от програмата и на 23-тия София Филм Фест. Неговата премиера ще бъде на 11-ти март в кино Люмиер.