Шестима нарушили закона на съд

Шестима нарушили закона на съд

Шестима застават пред съда за различни престъпления.

Столичанин е автор на кражба от апартамент. Престъплението е извършено в началото на миналата година, когато от жилище на улица „Найчо Цанов“ в областния град били откраднати цветен телевизор, мобилен телефон, парфюми, скъп алкохол и евро на монети. В резултат на непрекъснатата работа от служители на Първо Районно управление на МВР е установен и привлечен като обвиняем 26-годишният Д.И. от София. Взета му е мярка за неотклонение „подписка“ и работа продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Мъж и жена застават пред Темида за притежаване на голямо количество цигари без бандерол. Акцията е проведена на 22 юни миналата година. Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили лек автомобил „Фолксваген Пасат“, собственост на 32-годишната И.К. В него били намерени и иззети 50 000 къса контрабандни цигари. По-късно органите на реда проверили и апартамент, собственост на 53-годишния С.С. от Перник. Вътре са намерени и иззети над 10 000 къса цигари без бандерол. И.К. и С.С. са привлечени като обвиняеми по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

47-годишен ще бъде съден за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. На 06 ноември миналата година, на ул. „Владайско въстание“ в областния град бил проверен лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от 47-годишния Д.И. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 68 промила. Привлечен е като обвиняем и действията по разследването продължават.

С 1, 46 промила алкохол в кръвта е шофирала автомобила си марка „Пежо“ перничанката М.П. на 33 години. Жената била проверена на 10 февруари тази година, на улица „П. Каравелов“ в областния център. Привлечена е като обвиняема и работата продължава.

22-годишен трънчанин е предполагаемия извършител на кражба от мазе. Деянието е станало в периода 11-15 февруари, когато било разбито мазето на столичанка и откраднати електрически кабели и намотки, медни съдове, удължители и други вещи. Органите на реда започнали досъдебно производство и много бързо стигнали до най-вероятния извършител – местният жител Н.И. на 22 години. Първоначално младежа бил задържан, но по-късно освободен поради лекарска забрана.

Работата по започнатото досъдебно производство продължава.