Активисти на СДС в Пернишко почетоха паметта на жертвите на тоталитарния режим

Костадин Костадинов-член на НИС на СДС, Юлиан Ситарски-областен председател на СДС-Перник и член на Националния съвет на СДС, д-р Адриан Симеонов-общински председател на СДС-Перник, д-р Мария Маринова-заместник-председател на Общински съвет-Перник, Бойко Астатков-областен председател на партия „Никола Петков“ и общински съветник в Общински съвет-Перник, Мариан Симеонов-председател на младежки клуб на СДС в община Перник отдадоха почит на убитите от тоталитарния комунистически режим и положиха цветя пред паметника на инквизираните хиляди борци за свобода и демокрация в бившия концлагер „Куциян“ в Перник.

Преди 74 години, на 1-ви февруари,  мракобесният  Народен съд изпраща на смърт регенти, министри, депутати, офицери и общественици.

Разправата на комунистическия режим с цвета на нацията се крие цинично зад думата „народен съд“, сякаш българският народ е осъдил и избил тези хора, станали жертва на силовото и показно налагане на терора след 9 септември 1944 година.

„В Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, трябва да се поклоним и на тези, които не се примириха и първи в Източна Европа дадоха отпор на налагането му – българските горяни! Днес има много опити престъпленията на червения терор да бъдат забравени и омаловажени! Дълг на СДС и всички демократи  към младите хора, които не помнят и не познават истинското лице на комунизма е престъпленията на червения терор да не бъдат забравени и омаловажени!

На днешния ден отдаваме почит не само към убитите преди толкова много години, а и на всички, които заради желанието си да мислят свободно и по друг начин, са били наказвани от тоталитарния режим в продължение на 45 години. СДС винаги е стояло зад каузата да помним и почитаме тези хора.

Поклон и почит пред мъчениците на режима и героите на антикомунистическата съпротива!

И дано никога вече българи да не се изправят срещу българи!” пожелаха сините.