Дневен архив: 24/01/2021

Продължава разчистването на туристическите пътеки в трънско

Трънското туристическо дружество с помощта на доброволци и силна подкрепа от Български планинарски съюз, успяха да направят нов мост по пътеката към връх Драговски камик, да изчистят пътеката към връх Щърби камик от десетките паднали буки, както и да почистят пътеката Горочевци-връх Плоча от паднали дървета и храсти. Има още малко довършителни работи по моста, но може да се премине ... Прочети още »

Протест в Перник: „Искаме да работим, стига недомислени решения!“

Собственици на заведения и фитнеси в Перник излязоха на протест. Те настояват бизнесът им да заработи от началото на февруари. Протестиращите обясниха, че браншът вече не издържа и предстоят масови фалити. Ивайло Ангелов е собственик на заведения и фитнес. Твърди, че мерките са избирателни и несправедливи. „Не може в големите търговски вериги, в които влизат по 2-3 хиляди човека на ... Прочети още »

Продължава премахването на старите трошки от улиците

По улиците и тротоарите, зад жилищни блокове и зелени площи в Перник има зарязани стотици стари возила, които отдавна са излезли от употреба и вместо да бъдат предадени за скрап, продължават да ръждясват и да създават проблеми за гражданите и участници в движението. Затова започналата още миналата година акция по премахването на „забравените“ стари автомобили в областния град. . Това ... Прочети още »

В ОбС влиза темата за парк „Урса в пернишкия квартал „Тева“

Всеки перничанин заслужава да има място за отдих, близо до дома си, а градът ни се нуждае от повече зелени площи. Радвам се, че в Перник има гражданска инициатива, която поставя за решаване отдавна отлагани проблеми, каза общинският съветник Цветана Пиралкова след заседанието на Комисията по регионална политика, местно самоуправление, жалби на гражданите и нормативна уредба към ОбС- Перник. Комисията ... Прочети още »

РЗИ-Перник напомни, че предстои тестване на учители и служители, работещи в училищата, пред възобновяване на занятията

12 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за два дни-  петък и събота, по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. В петък заразените са били 9, а в събота- само 3-ма. В събота новодиагностицираните в страната заразени с коронавирус са били 266. От са установени с PCR, а 84 – с бързи антигенни ... Прочети още »

Отпускат 6 милиона лева за зимни пръскания през 2021 година

 Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ утвърди годишен финансов ресурс за 2021 г. в размер на 6 000 000 лв. по схемата за държавна помощ “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период”.  Помощта се предоставя на два етапа. Първият е през пролетта. Той ... Прочети още »

Дават на животновъдите втори транш от 14,4 милиона лева

 ДФ „Земеделие” утвърди общ финансов ресурс до 14 428 962 лв. за изплащане на втори транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързани с производството (ПНДЖ1) за Кампания 2020 г.  През октомври миналата година ДФ „Земеделие“ преведе първия транш от  17 474 467 лева на 4104 животновъди , заявили Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с ... Прочети още »