Дневен архив: 23/01/2021

Сценаристката на сериала „Завинаги“ хвърли голяма бомба! Филмът ще има продължение!

  Само за няколко месеца след публикуване на книгата „Върни се към живота“, по която е реализиран сериалът „Завинаги“, Гюлсерен Будайъджиъоглу става любим автор на българските читатели. Предстои излизането на книгата u „Момичето на прозореца“ (издателство „Летера“), по която е направен хитовият сериал „Червената стая“, продължение на „Завинаги“. Това интервю, преведено от „Труд“, ще даде възможност на българските читатели да ... Прочети още »

Земетресение e усетено в Югозападна България

Земетресение е регистрирано в района на Самоков. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география  към Българската академия на науките, информира Агенция „Фокус”. Земетресението е регистрирано в 16.45 ч. днес. По първоначални данни то е било с магнитуд 2.00 по Рихтер и дълбочина 11 километра. Прочети още »

Осем от изследваните проби за новия щам на коронавируса са дали положителен резултат

„От 48 изследвани проби за новия щам на коронавируса 43 резултата вече са ясни. 8 доказват вирус, идентичен с открития във Великобритания нов щам. От пробите една е от Националния център по заразни и паразитни болести, няколко са от Военномедицинска академия, а останалите – от частни лаборатории“. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов във Варна. Той ... Прочети още »

Проходът „Петрохан“ е отворен за движение

Днес около 14,30 ч. се възстановява движението през прохода „Петрохан“. Решението за пускането на трафика е взето след обход на трасето от екипи на „Пътна полиция“, областните пътни управления София и Монтана, пътноподдържащите фирми и Горското стопанство. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, тъй като от снеготопенето и евентуални нови валежи са възможни свличания на земни и скални ... Прочети още »

Нивото на река Струма спадна и тя влезе отново в коритото си, но се видяха последствията от пороите

Спирането на дъждовете и намаления отток на вода от малките притоци, които се вливат в река Струма, позволиха нивото й да спадне чувствително. След като на 12-ти януари тя излезе на много места от коритото си и причини наводнения, сега може да се види какво е положението по коритото й след оттичането на буйните води. В района на кв.”Изток”, под ... Прочети още »

Инициативен комитет настоява за изграждането на парк “Урса” в квартал „Тева” в Перник

  “Всеки перничанин заслужава да има място за отдих, близо до дома си, а градът ни се нуждае от повече зелени площи. Радвам се, че в Перник има гражданска инициатива, която поставя за решаване отдавна отлагани проблеми, каза общинският съветник Цветана Пиралкова след заседанието на Комисията по регионална политика, местно самоуправление, жалби на гражданите и нормативна уредба към Общинския съвет ... Прочети още »

Двама бракониери по време на лов хванаха при съвместна акция горски служители и полиция

 Двама бракониери от с. Рибново, незаконно ловуващи в района на държавен дивечовъден участък „Вищерица”, са задържани при съвместна акция на служители на „ДГС Гърмен” и полицаи към РУ-Гоце Делчев.  Проверката е извършена на 21 януари в местностите Караташ и Али алан, в землището на с. Ковачевица. Около 12:30 часа служители на стопанството по време на редовен обход на горските територии ... Прочети още »