Дневен архив: 22/01/2021

Започва прием на заявления за хуманно отношение към птици и свине

От 22 януари 2021 г., в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ започва прием на заявления за участие по схемите „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете и „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“. Документи за държавни помощ за хуманно отношение към птиците се подават до 8 февруари. Изплащането ... Прочети още »

„Хора и балони“ в пернишката галерия „Кракра“

Преподавателят в Художествената академия Цветан Стоянов представя своята изложба „Хора и балони“в галерия „Кракра“в Перник. Изложбата може да се види до 10-ти февруари. „Серията образи, представени в изложбата, са артистична реакция на постоянните информационни манипулации, с които сме засипвани. Живеем в тишина и дехуманизиран свят, с привидна подреденост и видима застиналост. Масмедиите ни облъчват с безсмислени заучени реплики или нищо ... Прочети още »

Наполовина са намалели болните от COVID 19, транспортирани от ЦСМП-Перник

С над 100 по-малко са повикванията на спешния телефон 112 през изминалата седмица, на които са се отзовали екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. През миналата седмица повикванията на спешния телефон са били 142, при 350 за предходната,  а преди това са били над 400. Наполовина е намалял броят на транспортираните болни. През изминалата седмица те са ... Прочети още »

Община Трън е почти готова с остойностяването на щетите от наводнението

Община Трън е почти готова с изготвянето на количествено-стойностните сметки/КСС/ на обектите, които пострадаха при наводнението миналата седмица. Това информира кметът на пограничната община Цветислава Цветкова. „Остава ни само да направим приложенията към количествено-стойностните сметки, за да ги изпратим на Комисията по бедствия и аварии. Дори в четвъртък едно от КСС-та ще сме готови да го изпратим. Насяваме се да ... Прочети още »

Ваксинирането срещу коронавирус в Перник напредва, уверяват от РЗИ

До момента са получени 360 дози за ваксиниране срещу COVID-19. Ваксинирани с една доза  – 274 лица, с 2 дози – 63 лица, от фаза 1 съгласно НП за ваксиниране срещу COVID-19. В МБАЛ „Р. Ангелова“  продължава ваксинирането и днес. В очакване сме в следващо получаване на ваксините следващата седмица за втора апликация. Прочети още »

Днес шофьорите да карат с повишено внимание на виадукта при 13-ти километър на АМ „Тракия“ в посока София

  Днес – 22 януари, от 9 ч. до 17 ч., шофьорите трябва да карат с повишено внимание на виадукта при 13-ти км на автомагистрала „Тракия“, в посока София. Поради тестване на отводнителната система на съоръжението ще бъде ограничено движението в активната лента и трафикът ще се осъществява в изпреварващата. Необходимо е шофьорите да спазват стриктно поставената сигнализация и да ... Прочети още »

Румен Петков: Борисов фалира НЕК, за да си купува спокойствие от САЩ

Убийствено за газовата ни сигурност е събитието, че всъщност от т.нар. „Балкански поток“ единственият потребител в България е „Булгаргаз“, коментира пред медиите председателят на на ПП АБВ Румен Петков. „Борисов вчера обяви, че България е газоразпределителен център. Това е грозна лъжа, на която е способен само той. Ние сме консуматор на скъп газ. Продължавам да давам два примера. Първият е ... Прочети още »

Компенсаторни такси вече могат да се плащат и в пунктовете на националните доставчици на услуги

Компенсаторни такси вече могат да се плащат и в пунктовете на националните доставчици на услуги, където се заплащат пътни такси. Дружеството „Интелигентни трафик системи“ АД успешно премина интеграцията със системата на Агенция „Пътна инфраструктура“ и получи правото да събира компенсаторни такси. Другият партньор на Агенция „Пътна инфраструктура“ в събирането на пътни такси – „Диджитол Смарт Инфраструктура“ АД, приключи първия етап ... Прочети още »