Дневен архив: 21/01/2021

Нова наредба определя как да се уведомяват пчеларите за третирания с препарати за растителна защита!

На вниманието на пчеларите! Нова наредба регламентира начина за уведомяване на пчеларите за предстоящи третирания с препарати за растителна защита на земеделските култури. Това информират от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. От там поясняват, че в брой 101 от 27 ноември 2020 г. на Държавен вестник е обнародвана Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 13 от 2016 г. ... Прочети още »

Разследват кражба от помпена станция

Радомирски полицаи разследват кражба от помпена станция. Сигнал за извършеното престъпление е подаден в сряда, около 12 часа, от началника на помпената станция в село Долни Раковец. Неизвестни разрушили заключващите механизми на входните врати и проникнали в помещението, от където откраднали един електродвигател. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1 от Наказателния кодекс. Прочети още »

Проблеми в системата за регистрацията на автомобили на централно ниво блокира работата на пункта в квартал „Калкас” в Перник

От днес на обяд има технически проблем в системата за регистрация на автомобили на централно ниво, който не се знае кога ще бъде отстранен. Това не позволява каквато и да е дейност на пункта за  Регистрация и отчет на пътни превозни средства и собственици в пернишкия кв. „Калкас“. Това информираха от пресцентъра на ОД МВР-Перник. От Пътна полиция се извиняват за ... Прочети още »

Бунгало изгоря в Извор

Бунгало е изгоряло в радомирското село Извор. За пожара е подаден сигнал около 23,20 часа в сряда. Два екипа от РСПБЗН – Радомир реагирали незабавно. Въпреки усилията на огнеборците, бунгалото е унищожено напълно. Причините за случилото се са в процес на установяване. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Прочети още »

Съдят пиян шофьор

46-годишен мъж отива на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 4 юли миналата година, на улица „Втора“ в областния град бил проверен лек автомобил „“Форд Ескорт“, управляван от 46-годишен от село Ярджиловци. Алкохолната му проба с дрегер се оказала положителна – 1, 86 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба. Привлечен е като обвиняем по ... Прочети още »

Пунктът на КАТ в пернишкия квартал Калкас спря работа

Областната дирекция на МВР в Перник уведомява гражданите, че от днес на обяд има технически проблем на системата за регистрация на автомобили на централно ниво, който не се знае кога ще бъде отстранен. Това не позволява каквато и да е дейност на пункта за  Регистрация и отчет на пътни превозни средства и собственици в пернишкия кв. „Калкас“. От Пътна полиция ... Прочети още »

Пернишката болница получи дарение за Деня на родилната помощ

Със съдействието на областния координатор на Алианса на българските акушерки Валентина Страхилова беше направено дарение  на пернишката болница „Рахила Ангелова“. Едни от най-добрите фирми, с които си партнира организацията, зарадваха майките на новородени бебета и акушерките с подаръци в Деня на родилната помощ.  „Нашата професия е благородна, ние посрещаме новия живот в нашите ръце. С дълбоко уважение към всяка жена ... Прочети още »

Голяма авария е причина за нарушеното топлоснабдяване днес на абонати в централната градска част на Перник

Голяма авария на разпределителен тръбопровод, която създава силно смущение на работата на останалата част от топлопреносната мрежа е причина за нарушено  топлоснабдяване на някои сгради  в централната градска част на Перник. Това информираха от „Топлофикация Перник”. От дружеството поясняват, че заради отстраняването на аварията е нарушено топлоснабдяването от 7.30 ч на 21. 01. 2021 г. на: ул. „ Струма“ 28; ... Прочети още »

11 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко за 20.01.2021година

11 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 20.01.2021 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, 6 от заразените са мъже и 5 са жени. Най-много са заразените на възраст 50-59 г.- 5 и над 60 г.- 5. Във възрастовата група от 40-49 г. ... Прочети още »

Аделина Борисова – Алексиева остава начело на РП-Перник

Аделина Борисова – Алексиева, която в момента е и.ф. районен прокурор на Перник, пое втори мандат начело на обвинението. Това реши единодушно Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) в първото си редовно заседание за 2021 година. Пред кадровиците прокурор Алексиева посочи, че сред най-сериозните проблеми, пред които в момента е изправено обвинението, е този за материалната база. Оказва се, ... Прочети още »