Дневен архив: 20/01/2021

Джо Байдън се закле като президент на САЩ

Джо Байдън и Камала Харис се заклеха, че ще изпълняват вярно длъжността президент и вицепрезидент на Съединените щати, като ще опазват, защитават и закрилят Конституцията на страната.  “Заклевам се тържествено да спазвам Конституцията на САЩ. Нека Господ да ми е на помощ”, каза той, слагайки лявата си ръка на Библията, която държеше съпругата му Джил. “Ние се заклеваме да минем ... Прочети още »

Две големи аварии на главна топлопреносна магистрала „Север”, оставиха без отопление част от жителите на квартал „Изток”

Поради възникнали две крупни аварии на главна топлопреносна магистрала „Север“, които  водят до големи загуби на топлоносител и опасност от увреждане на сгради, е  нарушено  топлоснабдяването от 6 ч на 20.01.2021 г. на някои сгради в кв. „Изток”, информираха от „Топлофикация Перник”. С влошено топлоподаване днес са всички сгради в района ограничен между улиците: „Юрий Гагарин“;„Рашко Димитров“;„Бучински път“;„Младен Стоянов“ и ... Прочети още »

Полицаи от Второ РУ на МВР в Перник задържаха втори крадец на чанове в село Рударци

В края на 2019 г., от гараж в пернишкото с. Рударци били откраднати три велосипеда и по един комплект чанове тип „Звонци“ и „Клопатари“. Служители от Второ РУ предприели множество оперативно-издирвателни действия, в резултата на които на 27 ноември миналата година е привлечен като обвиняем 20-годишен младеж от гр. Перник. В рамките на досъдебното производство е установен и обвинен вчера ... Прочети още »

Досъдебно производство за неспазване на противоепидемичните мерки започнаха служители на РУ – Радомир

Вчера органите на реда проверили адрес в гр. Радомир, на който е трябвало да бъде карантиниран от РЗИ 38-годишен местен жител, във връзка със заразата от коронавирус. Мъжът не бил открит на място. След съдействие от служители на Първо РУ, радомирецът е установен в близост до стоматологична клиника в областния център.  Започнато е досъдебно производство по чл. 355, ал. 2 ... Прочети още »

Лек автомобил пламна снощи в Брезник

 Около 21,30 ч. е подаден сигнал за горящ „Форд Фокус“ на ул. „Александър Михайлов“ в гр. Брезник. Местната пожарна служба реагирала незабавно. Автомобилът е спасен, унищожено е част от арматурното му табло. Причината е техническа неизправност. Няма пострадали хора. Прочети още »

С 51 по-малко са заразените с COVID-19 в областта, установи РЗИ-Перник

Три пъти са намалели заболелите от остри респираторни заболявания и грип в областта през изминалата седмица, констатира Регионалната здравна инспекция в Перник. Регистрираните заболели през седмицата са 19, при 59 да предходната. Заболеваемостта през този период в областта е 26.30 %oo , при средна за страната 39.99 %oo към 18.01.2021 г. С 51 по-малко са заболелите от заразни заболявания през ... Прочети още »

В Трън искат да възобновят сурвакарската традиция!

На 30.01.2021 г., от 13.00 часа, на площада в град Трън, при спазване на противоепидемичните мерки, ще бъде организирано дефиле на деца в кукерски носии, съобщава във фейсбук страницата си НЧ „Гюрга Пинджурова”- Трън. Проявата цели да възобнови позабравената в трънско традиция по сурвакарското маскиране. Децата ще обиколят и после ще се съберат на площада. Инициатори са Стефка Бонева и ... Прочети още »