Дневен архив: 18/01/2021

17 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко за три дни

17 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за периода 15-17.01.2021 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, 9 от новозаразените са жени и 8 са мъже. Най-много са заболелите на възраст над 60 – 9. Следват възрастовите групи: 50-59 г.- 5, 40-49 г.-2 и ... Прочети още »

Авария на разпределителен тръбопровод е причина за влошеното топлоподаване днес на някои от абонатите в центъра на Перник

Голяма авария на разпределителен тръбопровод, която смущава силно работата на останалата част от топлопреносната мрежа е причина за нарушеното топлоходаване на част от абонатите в Централна градска част. Това информираха от „Топлофикация Перник”. Ат там поясниха, че заради тази авария с нарушено топлоснабдяване са абонатите, които живеят на улиците: „ 1 май“ 12 и „ Св. Св. Кирил и Методий“ ... Прочети още »

Женски футбол ще има и в „Металург”

От месец февруари към детско-юношеската школа на „Металург“ ще се изградят отбори от момичета. Това ще постави началото на амбициозните намерения на клуба да развива женски футбол. От клуба съобщават, че има голям интерес от нежния пол към тренировки по футбол. Това е довело и до решението да се сформират  такива групи. Записванията са за момичета от първи до осми ... Прочети още »

Училищна библиотека в Брезник обяви дарителска кампания

Библиотеката към СУ „Васил Левски“ гр. Брезник придобива много по-приветлив и модерен вид,като времето за четене ще бъде още по-приятно и ползотворно. Поради липса на средства за закупуване и обновяване на библиотечния фонд обаче, библиотеката в училището обяви дарителска кампания за набавяне на прочитна литература от учебната програма за II- XII клас. Ще се приемат дарения на всякаква детска литература,енциклопедии, ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси оператори на машини и съоръжения, медици

След като през първата седмица от новата година предлаганите от Бюрото по труда свободни работни места  намаляха, то през втората седмица от 2021 г те се увеличиха с 24 и станаха 57. Добрата новина е, че и свободни места за безработни висшисти се увеличиха макар и с 2 и станаха 9. През изминалата седмица на трудовата борса се появи оферта ... Прочети още »

Зам.кметът на Перник Стефан Кръстев: Няма да се закриват оркестрите и театъра

Най-вероятно ще има съкращения в културните институции в Перник, но това ще са кухи бройки или бройки, които не допринасят за културното развитие на града. В момента няма как да се даде конкретен отговор кои ще са те. Провеждат се срещи и се обсъжда въпроса“, това заяви по БНТ заместник- кметът на Перник Стефан Кръстев. Той уточни, че в момента ... Прочети още »

ПП АБВ ще сигнализира здравното министерство и прокуратурата за неспазване на мерките срещу COVID-19 отстрана на премиера

ПП АБВ ще сигнализира здравното министерство и прокуратурата за неспазване на мерките срещу COVID-19 отстрана на премиера – физическа дистанция и защитни маски. Това съобщи пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и посочи като пример снимки на Бойко Борисов от личната му фейсбук страница, където той е в непосредствена близост до свои симпатизанти в страната, събрани за групово ... Прочети още »