Дневен архив: 16/01/2021

„Топлофикация Перник” и ръководството на Общината обсъдиха зачестилите сигнали за влошено топлоподаване

По инициатива на ръководството на „Топлофикация Перник” в петък следобед се състоя среща със заместник кмета инж. Мирослав Стоицев, във връзка със зачестилите напоследък сигнали в социалната мрежа от страна на абонати на топлофикационното дружество, за влошено топлоподаване в домовете им. „На срещата, освен директора на „Топлофикация Перник”, присъстваха и специалисти-инженери, с дългогодишен опит. Ние информирахме ръководството на дружеството, че ... Прочети още »

Пернишките волейболисти отпаднаха за Купата

Пернишките волейболисти излязоха с доста студената зала „Борис Гюдеров” като домакини на „Локомотив”(Пловдив) в мач от втория кръг от турнира за Купата на България. Още на загрявката се видя сериозното ръстово превъзходство на отбора на гостите. Водените от Владимир Орлов състезатели от Пловдив са на първо място във втората осмица на първенството и имат в редиците си двама бивши национали ... Прочети още »

Дамите от ГЕРБ-Перник предадоха за рециклиране 60 килограма пластмасови капачки

Нови 60 кг пластмасови капачки предаде за рециклиране женската организация на ПП ГЕРБ-Перник. Събраната сума ще бъде дарена на отделението по Неонатология в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Деня на родилната помощ. Дамите от местната структура на партията изказват специална благодарност към всички граждани, фирми и институции, които от години подкрепят инициативата.  „Радвам се, че продължават все още много хора да ... Прочети още »

От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната

Със Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г., издадена от министъра на здравеопазването, от 16.01.2021 г. се разрешава присъственото провеждане на следните дейности в училищното образование:– приравнителни изпити при преместване на ученик;– изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25 % отсъствия по даден предмет и няма възможност /при невъзможност/ да се оформи срочна оценка, или за ученик в индивидуална ... Прочети още »

Достъп до широколентов интернет ще бъде осигурен в селските райони със средства по ПРСР

Широколентов интернет ще може да бъде изграден в селските райони в максималния му обхват, след като на правителственото заседание в сряда бяха осигурени 42 млн. евро за целта. Сумата е част от общо 70 млн. евро, които се прехвърлят между различни мерки по Програмата за развитие на селските райони (2014 – 2020 г.). Министерският съвет одобри десето изменение на Програмата, ... Прочети още »