Дневен архив: 15/01/2021

„Топлофикация Перник“: Предприели сме всички необходими мерки при евентуално влошаване на обстановката заради проливни дъждове или застудяване

„Във връзка с обилните валежи в региона и обявеното частично бедствено положение в Перник, искаме да уверим нашите абонати, че съоръженията ни са напълно подсигурени. Продължаваме да работим на пълен капацитет. Доставката на топлоенергия е гарантирана“, това съобщиха от „Топлофикация Перник“. От дружеството информират своите абонати, че постоянно се наблюдава ситуацията в региона. Към момента контролираното изпускане на язовир „Студена“ ... Прочети още »

Голямо количество наркотични вещества са иззети при акция на полицията в Перник от 23 годишен

 Преди ден, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили 23-годишен младеж от областния град. При направения му личен обиск, у него са намерени и иззети 11 топчета съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 7,5 грама и 3 топчета с бяло прахообразно вещество, количеството на които е около 2 грама. По-късно бил претърсен обитавания ... Прочети още »

Побойник се изправя пред Темида за хулиганство, унищожаване и повреждане.

 Престъплението е извършено на 15 юли миналата година. На ул. „Струма“ до моста със статуите, 35-годишен перничанин повредил предна лява врата и предна лява колона на лек автомобил „Форд Фокус“ и нанесъл лека телесна повреда на водачът му, удряйки го с юмрук и метален предмет. Привлечен е като обвиняем по чл. 325, ал. 1 и чл. 216, ал. 1 от ... Прочети още »

73-годишен перничанин ще отговаря за причиняване на тежка телесна повреда

 Инцидентът е станал на 26 ноември 2019 г., на ул. „Софийско шосе“ в областния център. Лек автомобил „Форд Орион“, управляван от 73-годишен перничанин блъснал на пешеходна пътека 58-годишна перничанка. Жената получила общо разстройство на здравето, опасно за живота й. След проведено разследване шофьорът на форда е привлечен като обвиняем по чл. 343, ал. 3 от Наказателния кодекс. Прочети още »

Радомирец на съд за управление на такси без разрешение за дейност

На 21 септември миналата година, в пернишкия кв. „Изток“ полицаи проверили лек автомобил „Дачия Логан“, управляван от 25-годишен радомирец. Колата била използвана като такси. Органите на реда установили, че шофьорът няма разрешително за подобна дейност. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава съвместно с прокуратурата. Прочети още »

Поставен под карантина заради COVID 19 отиде да си подмени документите за самоличност, започнато е бързо производство от служители на Първо РУ

Вчера, 60-годишен перничанин отишъл да подмени личните си документи на гишетата на Български документи за самоличност. Проверка показала, че е поставен под задължителна карантина от РЗИ – София във връзка с пандемията от коронавирус.  Започнато е разследване по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава. Прочети още »

21-годишен перничанин е задържан от служители на РУ – Радомир

Вчера около 08, 00 ч., в с. Копаница е бил проверен лек автомобил „Шкода Октавия“ с водач 21-годишен от гр. Перник. В него и на седалката до шофьора полицаите намерели и иззели зелена листна маса наподобяваща канабис. При изпробването му с техническо средство бил отчетен положителен резултат за марихуана и кокаин. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е ... Прочети още »

Два пожара и 31 аварийно-спасителни дейности е равносметката от изминалите две денонощия в региона

 Продължава ликвидирането на последствията от падналите обилни дъждове. Пожарникарите и спасителите   са осъществили 25 отводнявания на сгради и помещения. Най-много адреси са посетени в гр. Батановци – 7. Изпомпване на вода е имало и в гр. Перник и селата Ярджиловци, Витановци,  Студена и Драгичево. В Земенско пожарникарите са оказали съдействие в село Жабляно, а в Ковачевско в с. Светля. Две ... Прочети още »

Водата, подавана от язовир „Студена” е годна за питейни цели, твърди РЗИ-Перник

Водата, подавана от язовир „Студена”, ползвана за питейно-битови цели е годна за пиене. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. След падналите поройни дъждове и поради факта, че „В и К” към 11.01.2021г.  подаваше вода от изпускателите, Пречиствателната станция за питейни води не смогваше да пречисти подаваната вода от язовира, която беше замътена. Поради това се увеличиха значително и подаваните сигнали ... Прочети още »

Травматологично отделение на МБАЛ”Р. Ангелова” възстанови дейността си по предназначение

Положението със заразените с коронавирус постепенно се подобрява. Поради намаляването на броя на заразените, постъпили на лечение в МБАЛ”Р. Ангелова”, от два дни отделението по травматология вече не лекува болни с коронавирус, а възстанови дейността си по предназначение. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов.” В момента имаме 63-ма болни, от които 50 са с коронавирус. Приключихме с ... Прочети още »