Дневен архив: 14/01/2021

Повечето от евакуираните жители на село Прибой, в община Радомир, се връщат в домовете си

 Повечето от евакуираните семейства, живеещи в радомирското село Прибой, вече се завърнаха по домовете си. За момента само едно семейство не обитава дома си. Както е известно, при наводненията в последните дни, общо 21 обитатели на 7 къщи в селото се наложи да бъдат евакуирани. Общината им предложи места за настаняване и им осигури хранителни продукти от първа необходимост. По ... Прочети още »

Продължава източването на вода от язовир ”Студена”, обемът му намалява бавно

 „В и К” продължава да източва по 7 кубика вода в секунда от язовир „Студена”, докато обемът на язовира не спадне до 21 млн. куб.м. Това информира управителят на водоснабдителното дружество инж. Борислав Иванов. „ Добрата новина е, че обемът на язовир „Студена” продължава бавно да спада. За два дни от 24 млн. куб. м, вчера достигна 23 200 000 куб. м. ... Прочети още »

Община Трън отмени бедственото положение от днес

Община Трън отмени бедственото положение от днес, информира кметът Цветислава Цветкова. Тя поясни, че помпената станция в село Банкя, която захранва града с вода е отводнена. Изгоряла е една от трите помпи. „Всъщност, ни е необходима 1 помпа, за да се подава вода в града и имаме 1 в резерва. Проблемът е, че при пускането на водата се появиха много ... Прочети още »

Радомир чества 143 години от своето освобождение

С откриване на изложба под надслов “Опълченците от Радомирско” и поднасяне на венци и цветя пред паметните знаци в Радомир беше отбелязана 143-тата годишнина от Освобождението на града. При спазване на противоепидемичните мерки, кметът на общината Пламен Алексиев, председателят на местния парламент Светослав Кирилов и граждани отдадоха почит пред делото на героите, като поднесоха венци и цветя пред паметниците на ... Прочети още »

Пернишкият депутат д-р Александров призова колеги и граждани да се ваксинират

Пернишкият народен представител д-р Александър Александров призова колегите си и гражданите да се ваксинират, за да се справим по-бързо с пандемията. Благодарение на навременните и адекватни правителствени мерки България излезе от черната класация по смъртност от Covid -19. През последните 7 дни се регистрира траен спад на броя на заразените и починали, а имунизацията се очаква да даде още по-добри ... Прочети още »

14 новозаразен с коронавирус са регистрирани в пернишко

14 новозаразен с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 13.01.2021 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, 8 от заболелите са жени, а 6 са мъже. Най-много са заразените на възраст 50-59 г.- 5. Следват възрастовите групи: над 60 г.- 4, 40-49 г.-3, 20-29 г.-1 ... Прочети още »