Дневен архив: 11/01/2021

Заместник-министъра на МРРБ Николай Нанков дойде в Батановци

Заместник-министърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков дойде спешно в Батановци, заради наводнението. Заедно с него бяха кметът на Перник Станислав Владимиров, областният управител Емил Костадинов и управителят на „В и К”-Перник Борислав Иванов. Николай Нанков посети Батановци, заради пораженията от наводнението, причинено от придошлата Струма и река Конска. Това информира БТВ. Заради сериозните поражения от наводнението ... Прочети още »

Придошлите води на река Конска застрашиха да отнесат трафопоста, захранващ село Ярджиловци

Придошлите води на рака Конска, наложиха да се вземат спешни мерки за укрепването на трафопоста, в близост до река „Конска“, който захранва село Ярджиловци, в община Перник. Доброволците от ДФ „Протожер“ при Община Перник изграждат дига по река Конска, която да предпазва пътя за с. Ярджиловци. Паралелно с това автоматизирана техника работи по изграждането на диги по река Конска, както ... Прочети още »

Частично бедствено положение е обявено и в община Перник

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров обяви частично бедствено положение  за част от територията на община Перник – град Батановци и селата Ярджиловци и  Черна гора. Според заповедта в изпълнение се въвежда Общинския план за защита при бедствие в част „План за защита при наводнения“, а бедственото положение се въвежда за срок от 7 дни. Причината е излизането на река ... Прочети още »

Краден лек автомобил е установен от служители на ОДМВР – Перник

 Вчера около обяд, на тел. 112 е подаден сигнал от 61-годишен перничанин, че е откраднат автомобилът му „КИА Спортидж“ от центъра на областния град. Колата била обявена за издирване. Полицаите предприели незабавни оперативно-издирвателни действия и киата е открита в софийското село Мърчаево.             Започнато е досъдебно производство по чл. 346, ал. 1 от Наказателния кодекс.  Прочети още »

72-годишна жена загина при пътнотранспортно произшествие Дивотино

 Инцидентът е станал на 8 януари, около 20,30 ч., в пернишкото с. Дивотино. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 20-годишен перничанин блъснал 72-годишна пешеходка от селото. В резултат на удара жената е починала. Причините са в процес на установяване. Извършен е оглед на местопроизшествието и трупът е закаран за аутопсия в Съдебна медицина – Перник.  Образувано е досъдебно производство и действията ... Прочети още »

Кражба на ток е установена в община Ковачевци

 На 8 януари, служители от РУ– Радомир и колегите им от полицейския участък в Ковачевци, съвместно с представители на електроразпределителното дружество проверили имот в с. Ракиловци. Констатирано е неправомерно присъединяване към електропреносната мрежаq с което били създадени условия за непълно отчитане на консумираната енергия. Къщата е собственост на 70-годишен перничанин.             Започнато е досъдебно производство. Прочети още »

Община Трън обяви бедствено положение- река Ерма излезе от коритото!

Падналите през последното денонощие валежи и обилното снеготопене покачиха много нивото на река Ерма. Най-тежко, по думите на очевидци, е било положението около 8-8.30ч сутринта, когато реката е  преливала през моста в кв. „Мурговица”,  който свързва този квартал с центъра на града. „По решение на Щаба обявихме бедствено положение на територията на град Трън, заради преливането на река Ерма. Наистина ... Прочети още »

По-малко площи с есенни култури са засети в региона през 2020 година

Десетина дни преди края на годината приключи в региона есенната кампания. По информация на Областна дирекция „Земеделие”-Перник, в областта са засети общо 14 587.8 дка с пшеница, което е с над 700 дка по-малко в сравнение с предходната година. Традиционно най-много жито сеят стопаните от община Радомир. През 2020 г те са засели 6 500 дка, което е с над 1 300 дка ... Прочети още »

Изложба на български и сръбски носии в галерия “ Марин Гогев“

Традиционни български и сръбски носии са показани в изложба в галерия „Марин Гогев“ към читалище „Съзнание 1922“ в кв. „Изток“, която бе открита в края на миналата седмица. Първото културно събитие на 2021-ва година събра представители на почти всички културни институции в града и много граждани, дошли да видят уникалните облекла. Традиционните носии са 28 и са от областите Перник, ... Прочети още »