Дневен архив: 09/01/2021

10 пъти по-голям е притокът на вода от разхода в язовир „Студена” днес!

В резултат на падналите в последните дни валежи, обемът на язовир „Студена” се увеличи и днес достигна  22 596 000 куб.м. Това информираха от „В и К”-Перник. От там поясниха, че притокът във водоема днес е  7567 л/сек.а разходът е 616 л/сек. Това означава, че притокът е над 10 поти по-голям от разхода на вода. От  „В и К” увериха, ... Прочети още »

Земетресение е регистрирано в България!

По данни на Сеизмологичния център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН днес, в 08:41 ч,. е регистрирано земетресение с епицентър в близост до Eлин Пелин. По предварителна информация, трусът е бил с магнитуд  2.7 по скалата на Рихтер, а дълбочината е 20 км. Няма нанесени щети. Прочети още »

Рисковано е да се залага единствено на цената при избора на доставчик на електрическа енергия, има много подводни камъни!

 В първия ден от новата година КЕВР пусна така чаканата от всички юридически лица, а и не само, платформа за сравняване на офертите за цените на всички доставчици на електрическа енергия, които оперират на територията на България. Тази платформа бе необходима, за да се ориентират потребителите за участниците на пазара на електрическа енергия, а към настоящия момент ще е най-вече ... Прочети още »

Община Земен обяви частично бедствено положение

Областният управител на Перник  Емил Костадинов се запозна на място с обявеното частичното бедствено положение в община Земен във връзка със свличане на земна маса откъм въздушния откос на стената на язовира. Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация. Заедно със зам.-кмета на Земен Димитър Боянов, специалистите от Държавната агенция по метеорология и технически надзор и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност ... Прочети още »

АПИ: Днес се очаква сняг в Северна и Северозападна България, шофьорите да тръгват с автомобили готови за зимни условия

    През нощта и днес, 9 януари, се очаква понижение на температурите, а в Северозападна и Северна България метеорологичната прогноза е за валежи от сняг и за увеличаване на снежната покривка. В 6 области – Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Софийска област, е определен жълт код за потенциално опасно време за снеговалежи и силен вятър, възможни са виелици и навявания. ... Прочети още »