Дневен архив: 08/01/2021

„Топлофикация Перник” благодари на абонатите, които са извършили самоотчет на уредите си

 Много от абонатите на „Топлофикация Перник”, които са избрали дружеството да извършва дяловото разпределение на консумираната от тях топлоенергия, са се възползвали от предоставената им възможност за самоотчет на уредите си. В началото на настоящия отоплителния сезон от „Топлофикация Перник” обявиха, че са разработили модул за самоотчет, който е достъпен чрез сайта на дружеството. Новата функционалност бе въведена за абонатите, ... Прочети още »

Фиркан до козирката седна зад волана на автомобила, спипаха го полицаите

 63-годишен брезничанин управлявал лек автомобил „Ситроен“ е  проверен вчера на разклона за пернишкото с. Расник. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2,02 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ.             Започнато е бързо производство и работата продължава. Прочети още »

Шофьор, управлявал автомобил с 1,2 промила алкохол, отива на съд

На 3 декември, на пътя Брезник – Трън бил проверен лек автомобил „Тойота Корола“, шофиран от 44-годишен от Видинско. При изпробването му за алкохол били отчетени 1, 29 промила в издишания въздух. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Прочети още »

РЗИ- Перник установи едно отклонение от качеството на водата в региона

 Отклонение от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода от 21.12.2020 – 03.01.2021 г на територията на област Перник. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. През този период са изследвани проби от 4 населени места в областта.  Изследвани са 8 проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, включени в ... Прочети още »

Леко увеличение на заразените с COVID 19 през изминалата седмица установи РЗИ-Перник

Леко увеличение на заболелите от остри респираторни заболявания и грип е установила през изминалата седмица Регионалната здравна инспекция в Перник. Констатирани са 39 заболели, при 31 за предходната седмица.  Заболеваемостта през този период е била 53.98 %oo , при средна за страната 23.46 %oo към 04.01.2021 г. Незначително увеличение има и при заболелите от заразни заболявания. Регистрираните болни са 135, ... Прочети още »

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

     Във връзка с очакваното в следващите дни понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че на много места в планинските райони е възможно дъждът да преминава в сняг, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.      Областните пътни управления следят метеорологичните ... Прочети още »