Дневен архив: 07/01/2021

Кметът Владимиров: Да отмениш Сурва в Пернишко е все едно да отмениш Коледа и Великден!

Въпреки че Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“ окончателно отпада от културния календар на Перник за тази година, традицията на Сурва по селата на територията на общината ще бъде проведена при спазване на противоепидемичните мерки. Това стана ясно след срещата на кмета на Община Перник Станислав Владимиров с премиера Бойко Борисов и представители на Националния оперативен щаб за борба с ... Прочети още »

Започна ремонт на важна пътна отсечка в Брезнишко

Жителите на брезнишките села  – Бегуновци, Кошарево, Долна Секирна и Горна Секирна не могат да скрият радостта си от започналия ремонт на пътен участък от път III-8114 , който минава през населените места. Как вървят ремонтните дейности на близо 13-километровия участък, в района от 13 850 км  до 26 300 км,  видяха областният управител инж. Емил Костадинов, кметът на Община ... Прочети още »

Измама! Нови фалшиви имейли от името на НАП

Нови фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП, предупреждават от приходната агенция. Те представляват съобщение с име на подателя: nra.bg, но с електронен адрес: g_genchev@abv.bg. Писмата съдържат информация за възстановяване на данък в размер на 210 лв. и приканват получателите им да кликнат върху линк, за да „попълнят начина на плащане“. От НАП предупреждават, че това представлява класическа форма ... Прочети още »

Официално. Фестът „Сурва“ се отменя!

Окончателно и официално днес бе потвърдено, че Международния фестивал на сурвакарските и маскарадните игри „Сурва“ за втора поредна година няма да се състои. Отмяната му бе съобщена на брифинг в Министерския съвет от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той заяви още: „Няма да поставим под съмнение здравето на хората, когато организират празниците в отделните села, но при ... Прочети още »

Над 10,7 милиона лева приходи се чакат в Перник от общински имоти

Община Перник очаква 10 795 000 лв. приходи от управление и разпореждане с имоти общинска собственост, съобщиха от администрацията. По 3 млн. лв. постъпления са заложени от продажба на сгради и земя. От учредяване на ограничени вещни права, според разчетите в общинската хазна трябва да влязат 2 080 000 лв. Прогнозите сочат и 1,1 млн. лв. приходи от концесии, както ... Прочети още »

Уволнението на перничанката Ралица Андреева – част от чистката в БСП

Започналата още миналата година чистка в БСП, продължава. Корнелия Нинова гони от централата на „Позитано“ всеки, който не мисли като нея. Перничанката Ралица Андреева, която от години е известна като острието на социалистите в местния минипарламент заради острия си език и безкомпромисност, е една от четиримата, които получиха заповеди за освобождаване заради „съкращения в щата“. Вероятно последната капка, преляла чашата ... Прочети още »

Промяна в скоростта на движение в района на автогарата в Перник

Отпадна ограничението за движение на автомобили със скорост от 50  км/ч в района на автогарата в Перник. От пътен възел „Марина бара“ към пътен възел  „Хумни дол“ разрешената скорост вече е 60 километра в час. „Това е малка и временна стъпка. Целта е ограниченията на този път да се доближат до проектната му скорост. Освен това са възстановени и липсващите ... Прочети още »

29 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

29 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник да 6-01.2021 г по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, 15 от заразените са мъже, а 14 са жени. Най-много са заболелите на възраст над 60 години- 11. Следват възрастовите групи: 40-49 г.- 7, 50-59 г. – 6, ... Прочети още »

Днес Перник и околните населени места остават без вода!

Днес-четвъртък, 07.01.2021г., Перник и околните населени места ще бъдат без вода. Това съобщиха от „В и К” Перник. Причината за принудителното спиране на водата е извършването на  наложителни ремонтни дейности и монтаж на измервателни устройства на водопроводната мрежа по Главен клон 1 и Главен клон 2. Затова днес, от  08:00 часа до приключване на ремонтните и монтажни дейности, се налага ... Прочети още »