Дневен архив: 06/01/2021

Омбудсманът препоръча на „В и К”-Перник и на операторите в още седем области да не вдигат цената на водата

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати индивидуална препоръка до осемте В и К оператора в страната, които от 1 януари 2021 г. повишават цената на водата, с настояването да не прилагат новите, по-високи цени, утвърдени от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Такава препоръка от доц. Ковачева получиха управителите на „В и К – Варна“ ООД, „В и К“ ООД Кърджали, ... Прочети още »

РЗИ-Перник е с нов директор!

Регионалната здравна инспекция в Перник си има от вчера нов директор. На мястото на досегашния д-р Юри Торнев, е назначен д-р Александър Златанов. Той също идва от София. До сега е ръководел РЗИ-София област. Д-р Александър Златанов е от Самоков. Още утре новият шеф на здравната инспекция в Перник ще вземе участие в заседанието на Областния оперативен щаб за борба ... Прочети още »

Асоциация на топлофикационните дружества е категорична, че потребителите се нуждаят от повече информация за работата на топлофикациите

Асоациацията на топлофикационните дружества в България се ангажира да помогне за по-лесното организиране и провеждане на информационна кампания от страна на топлофикациите в страната. Малко преди коледните празници Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ изпрати писмо до всички топлофикации в страната, с което ги прикани да предоставят публично повече информация във връзка с произведената топлинна енергия всеки месец, както ... Прочети още »

Утре Перник и околните населени места остават без вода!

Утре-четвъртък, 07.01.2021г., Перник и околните населени места ще останат без вода. Това съобщиха от „В и К” Перник. Причината за принудителното спиране на водата е извършването на  наложителни ремонтни дейности и монтаж на измервателни устройства на водопроводната мрежа по Главен клон 1 и Главен клон 2. Затова утре, от  08:00 часа до приключване на ремонтните и монтажни дейности, се налага ... Прочети още »

53-годишна жена загина при пожар в Перник

 Инцидентът е станал вчера, в пернишкия кв. „Тева“. Около 18,40 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за пожар в апартамент. Два противопожарни екипа от РСПБЗН – Перник пристигнали на място и локализирали пламъците. В жилището е открита мъртва 53-годишната собственичка. По първоначална информация жената е починала от задушаване в резултат на разразилите се пламъци. Местопроизшествието е посетено и от ... Прочети още »

Перничанин отива на съд за неплащане на издръжка

 34-годишен мъж от областния град е привлечен като обвиняем за неплащане на издръжка на сина си. Перничанинът бил осъден за това през месец август 2019 г. Ще отговаря по чл. 183, ал. 1 от наказателния кодекс.  Работата продължава съвместно с прокуратурата. Прочети още »

Близо два пъти по-малко заразени с COVID 19 са транспортирали линейките на ЦСМП-Перник за седмица

  От 370 на 268 са спаднали сигналите на спешния телефон 112 през изминалата седмица, на които са се отзовали екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. Амбулаторните прегледи, извършени във филиалите на ЦСМП,  са 159. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. ”Почти два пъти намаляха транспортите на заразени с коронавирус. Според мен, натискът върху здравната ... Прочети още »

Малчуганите от детската градина в Брезник ще са във ваканция и тази седмица

Малките ученици в община Брезник са тръгнали на училище от понеделник, но малчуганите в детската градина, по решение на Общинския щаб и РЗИ-Перник,  ще тръгнат от 11-ти януари. Това информира заместник-кметът в община Брезник Мария Добревска. „По информация от училищното ръководство, в първия учебен ден за тази година е имало само 8 отсъстващи ученици от общо над 140, които са ... Прочети още »

Богоявление е – един от най-старите християнски празници

Богоявление е един от най-древните християнски празници. Празнува се на 6 януари (Йордановден) по Грегориански календар и е посветен на раждането на Иисус Христос и съпътстващите го събития: Обрезание Господне и Поклонението на Влъхвите. Исторически празникът в различните християнски традиции е претърпял значителни изменения. В частност, от него се е отделило Рождество Христово и днес различните християнски деноминации го празнуват ... Прочети още »

Възстановяват доставките на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения по училищните схеми

ДФ „Земеделие” информира, че се възстановяват доставките на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения по схема “Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“ след отварянето на детските градини и училищата за учениците от 1-ви до 4-ти клас от понеделник, 4 януари 2021 г.  Всички одобрени заявители по училищните схеми могат да извършат промяна на предоставените графици за доставка ... Прочети още »