Дневен архив: 05/01/2021

Около 30% от абонатите на „Топлофикация Перник” за ноември имат сметки до 50, а 30% имат сметки до 100 лева

В изпълнение на препоръка на КЕВР, ръководството на „Топлофикация Перник” направи анализ на издадените фактури за месец ноември 2020 година. От дружеството увериха, че това ще стане редовен ангажимент към абонатите.  „През ноември 2020 г.  „Топлофикация Перник” е произвела с 20% повече топлинна енергия в сравнение със същия месец през 2019 година. Основният фактор, определящ завишеното потребление, са по-ниските средномесечни ... Прочети още »

Членове на ГЕРБ ще възстановят порутения заслон над Радомир

Заслонът в местността „Манастира“ над Радомир, който беше потрошен при вандалски акт в дните около Нова година, ще бъде възстановен в най-скоро време, увери кметът Пламен Алексиев. Общинската структура на ПП  ГЕРБ със свои средства и доброволен труд на нейните членове и симпатизанти ще се заеме с възстановяването. Алексиев призова всички граждани, които имат информация за извършителите на вандалския акт, ... Прочети още »

Утре – само Света литургия за Богоявление

Тази година Богоявление в Перник ще се отбележи само със света литургия, казаха свещенослужители от централния пернишки храм „Св. Иван Рилски“, а хвърляне на богоявленския кръст няма да има. Миналата година церемонията по хвърляне на кръста се проведе пред сградата на пожарната в града. Сега, заради противоепидемичните мерки и с оглед запазване здравето на хората, няма да се организира нищо, ... Прочети още »

20 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

20 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 4.01.2021 г по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация от Регионалната здравна инспекция в Перник, 14 от заболелите са мъже и 6 са жени. Най-много са заразените на възраст над 60 години- 10. Следват възрастовите групи:30-39 г.- 5, 50-59 г.- 3 и 40-49 ... Прочети още »

Съд за рецидивист, откраднал камион

Рецидивист, обявен за издирване за множество престъпления, ще отговаря за кражба и в Радомирско. 45-годишен от община Дулово е установен и задържан от служители на полицията в Своге. Мъжът е бил обявен за общодържавно издирване за престъпления, извършени на територията на страната, в това число и в Радомирско. Преди време бил нает от местен животновъд да му гледа животните. След ... Прочети още »

Откраднаха Голф, паркиран пред жилищен блок в Перник

Лек автомобил е откраднат от Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.. Вчера в Първо районно управление е подаден сигнал от 51-годишна жена, че от пред блока, където живее, е откраднат лекият й автомобил „Фолксваген Голф“. Органите на реда извършили оглед на местопроизшествието. Автомобилът е обявен за издирване и са предприети действия за установяването му. Образувано е досъдебно ... Прочети още »

7% от учениците с отсъствия в първия учебен ден на 2021

В Пернишка област на училище са се явили вчера 3829 деца, обучаващи се в началния етап на образование, съобщиха от Регионално управление на образованието в Перник. Отсъствали са 7 на сто от учениците. Нови заявления за дистанционно обучение са подадени от 13 деца. Първият учебен ден на 2021 г. е преминал спокойно. Във всичките училища са спазени допълнителните противоепидемични мерки, ... Прочети още »

Отменят Сурва в общините Радомир и Брезник

Заради пандемията от коронавирус тази година в двете общини няма да се състои и местната Сурова. Празникът, който е традиционен за област Перник и се провежда ежегодно в нощта на 13 срещу 14 януари, е част от световното семейство на ЮНЕСКО. Кметът на Брезник Васил Узунов и кметът на Радомир Пламен Алексиев са издали специални заповеди, с които се забраняват ... Прочети още »

Днес е Кръстовден

В навечерието на големия празник Богоявление, който се чества утре, днес в православните храмове се извършва един от двата Велики водосвета, свързани с Кръщението на Исус Христос във водите на река Йордан. Празникът се нарича още Попова Коледа или Зимен Кръстовден, Кръстци, Водокръщи. Той затваря цикъла на „мръсните дни“, започващи от 25 декември. „Мръсни“ или „некръстни“ се наричат според християнството ... Прочети още »

Производителите на картофи, лук и чесън доказват реализацията по схемата за обвързана подкрепа

 От 4 януари, до 1 февруари 2021 г. земеделските производители, кандидатствали за финансиране по Кампания 2020 по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън (КЛЧ), могат да подават декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция.  Утвърдените образци на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, са достъпни ... Прочети още »