Дневен архив: 04/01/2021

Задържаха в Перник тийнейджър, при опит да не плати сметката на таксиметров шофьор!

 Инцидентът е станал часове след настъпването на 2021 година. Група младежи били закарани от такси до пернишкия кв. „Изток“. Шофьорът ги оставил и се прибрал в центъра, когато диспечерът на фирмата получил сигнал, че на едно от момчетата е изпаднал портфейла в колата. Водачът на таксито веднага се върнал за да им го върне, като трябвало да бъде заплатен курса. ... Прочети още »

Четири бързи производства са започнати в Перник в празничните дни

 На 1 януари около обяд, на ул. „Угърчин“ в областния град е проверен лек автомобил Опел „Корса“, управляван от 45-годишен перничанин. Алкохолната му проба с алкотест „Дреге“ се оказала положителна – 1, 31 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.  С 1,86 промила алкохол в издишания въздух е ... Прочети още »

Пламна къща в пернишкия квартал „Бела вода“ в община Перник

 Сигнал за пламналата сграда е подаден часове преди настъпването на Новата 2021 година. Два екипа на РСПБЗН – Перник потушили пламъците. Изгоряла е около 10 кв. м. покривна конструкция. Сградата като цяло е спасена. Няма пострадали хора. Прочети още »

Днес кметът на кметство „Изток”, в Перник, има рожден ден

Кметът на най-голямото кметство в община Перник- „Изток”, Десислава Стоянова,  празнува своя рожден ден. Както за всички, така и за Десислава Стоянова изминалата година беше трудна и изпълнена с предизвикателства. Тя със сигурност ще я запомни не само като първата от мандата й като кмет, но и като година на много изпитания. И тъй като сме в началото на 2021 ... Прочети още »

Шок! Перничанин откраднал 8 чисто нови коли от завода на „Фолксваген“ в Германия

Българин открадна 8 чисто нови автомобила от завода на „Фолксваген“. Цената на колите се изчислява на 345 000 евро. Документите стигат до Окръжната прокуратура в Перник, която настоява пред Пернишкия окръжен съд за изпълнение на изпратената заповед за арест. М.П. натоварил чисто новите автомобили на влекач под носа на служители в завода и потеглил към България. В Родината той си ... Прочети още »

Страници от историята на Перник. 70-те години – втората младост на града

Дворец на културата, гр. Перник. Транспарантът над входа гласи: „Съдбата на шестата петилетка е в наши ръце“. Снимката е от неиздаденият албум за Перник, със съставители Ц. Манова и С. Мильов, съобщават от Регионалния исторически музей. Развитието на България през епохата на социализма се осъществява по петилетки, въз основа на директиви от партийни конгреси. VI петилетка: 1971 – 1975 г., ... Прочети още »

Одобрени са промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се регулира фазата на изплащане от втория пенсионен стълб

 Промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се регулира фазата на изплащане от втория пенсионен стълб, одобри правителството на последното за 2020 г заседание на Министерския съвет.  „Това е изключително важно за 17 000 жени, които предстои да се пенсионират през септември 2021 г. и още около 200 000 души в следващите години“, докладва министърът на труда и социалната ... Прочети още »