Дневен архив: 03/01/2021

„Магията на област Перник“ във фотографска изложба

„Магията на област Перник“ заблестя във фотографска изложба в зала „Атриум“ на Областната администрация. Наредените снимки участват в календара на институцията за 2021 г. Те бяха класирани след проведен конкурс. „Благодаря на всички участници, защото календарът е изпълнен с приказни снимки. Пожелавам ви от сърце весела Коледа и щастлива 2021 година! Бъдете здрави и нека всяко предизвикателство посрещнем с повече ... Прочети още »

Радост за малчуганите от детските градини в Радомир

Над 500 плюшени играчки подари Община Радомир на децата от детските градини. Подаръците получиха Емилия Василева, директор на ДГ “Радомирче”, Бистра Тонева, директор на ДГ “Осми март” и Нели Скримова, директор на ДГ “Слънце”, които ще ги разпределят на своите възпитаници. Идеята е всички деца да получат своята коледна изненада от Община Радомир, когато детските градини отворят отново врати. Във ... Прочети още »

Изплащат помощта на семейства с деца до 14-годишна възраст

Започна изплащането на месечната целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка. „379 489 лв.  е сумата, която е наредена по сметките, посочени в заявленията, на 455 правоимащи родители и техните семейства от дирекциите „Социално подпомагане“ в областта“, съобщи Ивайла Касърова –директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Перник. „Това ... Прочети още »

Осъдиха авторите на въоръжен грабеж в Перник

Извършителите на въоръжен грабеж в магазин в Перник вече са с наложени наказания по споразумение с Районната прокуратура в града. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимите Д.Д. и Ц.С., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. На 24.09.2020 г., в търговски обект ... Прочети още »

Без промяна на такса „смет“ за 2021-ва в Радомир

На своето последно заседание за 2020 година Общински съвет – Радомир се съобрази с тежкото положение в страната и не промени размера на такса битови отпадъци за 2021 година. По този начин, за разлика от други общини, които вдигнаха местните налози, гражданите на Община Радомир няма да бъдат натоварени с допълнителна данъчна тежест през следващата година. 11 местни парламентаристи гласуваха ... Прочети още »

Възстановени са всички инкасирани суми след грабежа в Перник

В навечерието на коледните празници бе съобщено, че след въоръжения грабеж на инкасо автомобил в Перник, компанията “VIP Security” възстанови всички инкасирани суми на клиентите си. Още в първия работен ден след атаката, извършена от въоръжена престъпна група срещу охранителите на инкасо автомобила, сметките на всички клиенти на компанията бяха заверени в срок и по този начин се осигури нормалната ... Прочети още »

За втора година отлагат фестивала „Сурва“

За втора поредна година няма да се проведе Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. Фестивалът е най-авторитетната в България и на Балканите изява на традиционни народни игри и обичаи с маски, а Перник е признат от Федерацията на европейските карнавални градове за европейска столица на зимните маскарадни игри. И тази година сурвакари и кукери няма да дефилират на ... Прочети още »

Свободните работни места в края на миналата година намаляха драстично

В последната седмица от изминалата 2020  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляха чувствително- с цели 65 и станаха 59. За съжаление драстично намаляха и предлаганите свободни места за безработни висшисти с 39 и станаха 12.  И през последната седмица от изминалата година все още бе актуална офертата за работа за 11 машинни оператори ТТМ-ГТЛ.  Освен тях, на трудовия ... Прочети още »