Месечен архив: декември 2020

Кметът на община Перник Станислав Владимиров днес празнува рожден ден

Днес нашият кмет, на Перник, Станислав Владимиров,  има рожден ден. Днес той има повод да празнува не само защото на 30 декември се е родил, но и защото изпраща една много трудна 2020 година. Тя беше година на сериозни изпитания за младия кмет: воден режим, пандемия и не на последно място- липса на свежи пари в общинската хазна. Да управляващ ... Прочети още »

2020 -та беше година на изпитание за всички, не само за „В и К” Перник

Инж. Борислав Иванов пред Днес и утре -Инж. Иванов, каква беше 2020 година  за „В и К” Перник. – 2020 г. беше не само трудна, но и година на изпитание. Всички си спомняме в началото какъв тежък режим имаше и колко аварии имахме. Нещата бяха стигнали до там, че, ако до 2-3 седмици не беше завалял дъжд, щяхме да стигнем ... Прочети още »

Започва ваксинирането против COVID 19 на медиците в МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник

  От вчера стартира ваксинирането на медиците в МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник срещу коронавирус. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. За целта е обособен специализиран имунизационен кабинет на партера в бившата Минна болница. Всеки желаещ може да се запознае със специална листовка, съдържаща информация за имунизацията.Преди да бъде имунизиран, всеки желаещ попълва декларация за информирано  съгласие. Всеки ... Прочети още »

Почина известният френски моден дизайнер Пиер Карден

На 98-годишна възраст почина световно известният френският моделиер Пиер Карден. Тъжната вест са съобщили от семейството му пред AFP. Карден е издъхнал в болница в Ньой. Дизайнерът е роден в Италия през 1922 г., но емигрира във Франция като дете. През 1946 г. е нает за шивач от Кристиан Диор, който наскоро бил отворил своя модна къща. 4 години по-късно ... Прочети още »

Синдикати и управляващи се договориха за финансовото подпомагане на фирми и работещи, пострадали от пандемията

  Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) проведе извънредно онлайн заседание, свикано от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.  В точка първа от дневния ред на заседанието правителството и социалните партньори обсъдиха проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление № 151 от 2020 г. Промените предвиждат удължаване срока на действие на ... Прочети още »

51-годишен преби жена си, задържаха го!

 На 24 декември около обяд, на тел. 112 е подаден сигнал от 49-годишна перничанка, за нанесен от съпруга й побой предната вечер. След медицински преглед е установена фрактура на долната й челюст. 51-годишният мъж е бил задържан за до 24 с полицейска мярка. Причините за случилото се са в процес на установяване.  Започнато е досъдебно производство по чл. 131, ал. ... Прочети още »

Негово високопреосвещенство Антоний освети параклис на „Свети Иван Рилски“ в местността Мальовица

  Ски курортът Мальовица, разположен в подножието на едноименния връх, продължава да се развива и да изненадва приятно своите посетители.   Новите наематели на ски съоръженията доказват на практика, че имат амбицията да възродят старата туристическа слава на Мальовица и отново да я превърнат в предпочитано място не само за скиорите , но  и за любителите на туристическите разходки сред уникалната ... Прочети още »

Добре почерпен седна зад волана и потроши три автомобила, хванаха го

  На 25 декември, около 21,20 ч. е подаден сигнал за ударени три паркирани автомобила от водач на „Форд Фокус“, който продължил посоката си на движение. Около 20 минути по-късно автомобилът бил спрян на ул. „Лом“ в пернишкия кв. „Изток“. При изпробване на 34-годишния шофьор с техническо средство били отчетени 1,62 промила в издишания въздух. Фордът, който бил без регистрационни ... Прочети още »

Рехав протест на църковци заради мръсния въздух

Може би заради дъжда и лошото време, бе рехав протестът на жителите на пернишкия квартал „Църква“, проведен в събота пред кметството срещу замърсения въздух. Вечер не можем да отворим прозорците си, заяви Мария Страхилова, която е един от организаторите на проявата. Недоволните настояха за монтиране на измервателна апаратура, която постоянно да следи за чистотата на въздуха. Кметът на кметство „Църква“ ... Прочети още »

Служители от РУ – Брезник издирват извършителите на кражба на млечни продукти

 Престъплението е извършено на 24 декември през нощта, когато от мандра в с. Ребро били откраднати сирене, кашкавал и суджук. Извършен е оглед от разследващ полицай и са предприети действия за установяване на извършителите.             Образувано е досъдебно производство по чл. 195, ал. 1 от Наказателния кодекс. Прочети още »