Дневен архив: 31/10/2020

И „В и К”-Перник въвежда мерки за ограничаване разпространението на COVID-19

От 29.10.2020г. инкасаторите на „В и К” ще обхождат обектите си на място, но няма да влизат по домовете, а ще записват отчетеното от абонатите показание на водомерното устройство, с цел превенция от разпространение на Covid-19. Това информират от ръководството на водоснабдителното дружество.  От дружеството поясняват, че във връзка с пандемичната ситуация в страната и областта, на абонатите се предоставя ... Прочети още »

От 1 ноември стартира традиционната акция на полицията „Зима“

  Пътната полиция започва традиционната за това време на годината акция „Зима“. Това информираха от пресцентъра на ОДМВР-Перник.  При нея ще се следи дали автомобилите са с подходящи гуми за зимния сезон, изправни светлини и чистачки. Операцията започва от неделя, 1 ноември и ще продължи до края на месеца. Тя ще бъде осъществена в 3 етапа. Първият етап е от ... Прочети още »

От 30 октомври стартира прием по de minimis за реализация на българско говеждо месо

 От 30 октомври до 25 ноември 2020 г. се отваря прием по схемата de minimis на животновъди за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор „Говеждо месо“. Бюджетът на помощта е 1,5 млн. лева.  Средствата ще бъдат изплатени до 13 декември.  Финансовата подкрепа има за цел да подпомогне родните производители да реализират отгледаните от тях говеда ... Прочети още »

Корнелия Нинова е приета във ВМА след положителен тест за COVID-19

Председателят на БСП – Корнелия Нинова, е приета във ВМА след положителен тест за COVID-19, съобщават от „Позитано“. В социалните мрежи Нинова написа, че е приета за лечение, но се чувства добре. „Имам положителен тест за COVID-19. Днес ме приеха за лечение във ВМА. Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в ... Прочети още »