Дневен архив: 30/10/2020

Двете вътрешни отделения на МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник се трансформират за лечение на болни с COVID-19

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Перник двете вътрешни отделения на МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник, които разполагат с по 32 легла,  се трансформират за лечение на болни от COVID-19.  По тази причина двете отделения преустановяват работа с диабетно болни, с чернодробни, гастроентеорологични и други заболявания.  Единственото спасение за тези болни са столичните болници, стига да се съгласят ... Прочети още »

Кметът на община Перник Станислав Владимиров е избран за „Кмет на годината”!

  Кметът на община Перник Станислав Владимиров бе  избран за „Кмет на годината“ в конкурса „Кмет на годината 2020г.“ Станислав Владимиров е първият пернишки кмет, който печели престижното отличие, поради огромна подкрепа на перничани. Гласуването традиционно се организира от портала  kmeta.bg,  като всеки имаше възможност да гласува онлайн. Гласовете се отчитаха след потвърждение на електронната поща. „Тази награда е особено ценна ... Прочети още »

Още по-строги противоепидемични мерки въвеждат в Перник от днес

Изпълняващият длъжността областен управител на Перник Иво Иванов, на основание заповед на министъра на здравеопазването, във връзка с писмо на РЗИ- Перник от 30.10.20г. и протокол от 30.10.20 г. на Областен оперативен щаб на област Перник, днес издаде заповед, с която се въвеждат следните допълнителни мерки на територията на област Перник, с цел ограничаване на заболеваемостта: 1.Преустановяване на всички групови ... Прочети още »

45 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

45 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 29.10.2020 г по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, 20 от заразените са жени и 25 мъже. Най-много са заразените на възраст от 30 до 39 години- 11 и над 60 години-11.  След тях се нареждат тези ... Прочети още »

Съдят перничанин за нарушаване на ограничителна заповед

  Престъплението е извършено на 21 март тази година, когато 41-годишен перничанин отишъл в дома на бившата си съпруга, неспазвайки съдебна ограничителна заповед. След сигнал на 112 от потърпевшата, нарушителят е задържан. Привлечен е като обвиняем по чл. 296 от Наказателния кодекс. При доказване на вината му го очаква наказание до 3 години лишаване от свобода или глоба до 5 ... Прочети още »

Поредният крадец на ток в пернишко изправят пред Темида

 Престъплението е установено на 12 октомври тази година. Служители на полицията и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в с. Мурено, собственост на 63-годишен местен жител. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа с което били създадени условия за непълно отчитане на консумирания ток. Собственикът на жилището е привлечен като обвиняем по чл. 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. ... Прочети още »

Брезничанин отива на съд за управление на мотоциклет с чужди номера

  На 23 август в гр. Брезник е проверен мотоциклет , управляван от 43-годишен местен жител. Полицаите установили, че водачът му е неправоспособен, а моторното превозно средство е с чужди регистрационни табели. След поведено разследване 43-гозишният мъж е привлечен като обвиняем по чл. 345 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. Прочети още »

Все повече абонати на „Топлофикация Перник“ преминават на реален отчет на топлоенергията

 „Поради големия интерес към договорите „Равни вноски“, „Топлофикация Перник” удължава срока за тяхното сключване до 6 ноември 2020 г“.  От ръководството на ”Топлофикация Перник” отчитат, че в сравнение с миналата година, през тази, за по-кратък период, има повече сключени договори. Това информираха от топлофикационното дружество. „За улеснение на нашите абонати и поради усложнената епидемична обстановка в страната, заради COVID 19, ... Прочети още »

РЗИ-Перник въвежда по-рестриктивни мерки за ограничаване на разпространението на COVID 19

  Във връзка с покачването на броя на регистрираните положителни случаи на COVID – 19 и преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 население в област Перник,  Регионалната здравна инспекция  предлага допълнителни мерки към заповедта на Министерството на здравеопазването с цел ограничаване на заболеваемостта. Това беше обявено по време на провеждането на Областния оперативен щаб от ... Прочети още »

Пернишки съветници обсъждаха и проблема с вещите на изселените от бл.11

Вещи, дрехи, техника и други предмети, собственост на самонастанилите се семейства в общински жилища, които бяха принудително изгонени със заповед на кмета от блок №11 в кв. „Мошино, са складирани в помещения на първия етаж на бл. 7 на ул. „Младен Стоянов“, съобщи на сесията вчера председателя на групата съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев и допълни, че тревогата за ... Прочети още »