Дневен архив: 29/10/2020

Още 66 новозаразени са регистрирани в пернишко

66 новозаразени са регистрирани на територията на област Перник за 28 октомври, по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, 28 от заразените са жени и 38 са мъже. Най-голям е броят на заразените на възраст от 40 до 49 години-19. След тях се нареждат заразените на възраст от 30 ... Прочети още »

Съветник настоява за конкретни предложения на община Перник във връзка с пандемията

Общинският съветник от ГЕРБ д-р Явор Рангелов настоява Община Перник да се включи с конкретни предложения за справяне с последиците от пандемията. На днешното заседание на местния законодателен орган той попита предвижда ли Община Перник алтернативна база за лечение на болните с коронавирус, чиито брой ще нараства. Припомнямеу, че д-р Явор Рангелов е началник на Първо вътрешно отделение в МБАЛ ... Прочети още »

„Топлофикация“ е готова за зимния сезон

Няма да има проблеми през предстоящия зимен сезон, увери на вчерашното заседание на минипарламента изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“  Ясен Кацаров.  Дружеството е обезпечила горивен ресурс за студените месеци, заяви още той пред местните законодатели. И допълни, че единственото Той поясни, че единственото притеснение идва от разпространението на коронавируса в Перник и че това може да се отрази и на ... Прочети още »

Реализацията на водния цикъл реално тръгва догодина

В момента в язовир „Студена“ има 21 572 400 куб.м вода, което е близо до неговия максимум. 1 300 000 кубични метра е разходът от язовира Студена през октомври при разрешени от МОСВ 1 700 000 кубични метра. Към ТЕЦ -а и Стомана Индъстри се подават 30 л в секунда. Консумацията на питейна вода в момента е 568 л в ... Прочети още »

Изтеглиха три точки от дневния ред на днешната сесия

Провеждане на дискусия с ръководителите на звената, които ще формират Комплекса за социални услуги – тяхното мнение трябва да бъде чуто и взето предвид. С този мотив групата съветници на ПП ГЕРБ поиска отлагане на точка № 4 от дневния ред на днешната сесия. При гласуването предложението бе подкрепено от мнозинството в залата. Аналогични мотиви доведоха и до отлагането на ... Прочети още »

Радомирец в ареста, опитал се да осуети полицейска проверка

Радомирски полицаи задържаха 31-годишен мъж, опитал се да осуети проверка. Снощи около 23 часа, в радомирското село Кошарите бил направен опит за проверка на лек автомобил „Опел Корса“. При подаден сигнал за спиране, водачът не се подчинил, продължил посоката си на движение и малко след това изоставил автомобила и избягал. Не след дълго е установено, че зад волана е бил ... Прочети още »

Съд за 18-годишен заради дрога

18-годишен отива на съд за притежаване на наркотични вещества. В началото на месец януари тази година, в Перник е задържан 18-годишен перничанин. От него са иззети около 5 грама амфетамин, съдържащ метамфетамин и кофеин. След проведено разследване младежът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата ... Прочети още »

Пияна шофьорка причини ПТП

37-годишна е задържана за причиняване на пътнотранспортно произшествие в нетрезво състояние. Снощи, около 20 часа, на телефон 112 е подаден сигнал за пътен инцидент на улица „Благой Гебрев“ между три автомобила. На място полицаите установили, че лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 37-годишна жителка на областния град, при движение на заден ход ударил две паркирали коли. При изпробване на  водачката ... Прочети още »

Училищата в Радомир готови за дистанционно обучение

На заседанието на Общински съвет – Радомир беше даден писмен отговор от кмета на община Радомир Пламен Алексиев на питане на общинския съветник Елена Първанова, касаещ въпроси, свързани с готовността за преминаване към електронно обучение на учениците. От отговора става ясно, че са налице технически средства и интернет за преминаване към дистанционно обучение, от общо 1121 ученика и 120 учители ... Прочети още »

РЗИ-Перник установи отклонения от качеството на водата в 7 населени места в региона

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода от 12.10.2020 – 25.10.2020 г. на територията на област Перник.  През този период е изследвана водата в 17 населени места в областта. Това информираха от РЗИ.  От там поясниха, че са изследвани 24 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, ... Прочети още »