Дневен архив: 28/10/2020

Пернишки полицаи иззеха над 7 килограма нелегален тютюн

  Над 7 килограма тютюн без акцизен бандерол са иззели служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник след проведена специализирана полицейска операция вчера. На ул. „Самодивска“ в областния град е засечен лек автомобил „БМВ“, управляван от 45-годишен перничанин. При обиска му е открит найлонов плик с около 1 килограм ситно нарязана зелена листна маса и мирис ... Прочети още »

Поредният крадец на ток изправен пред Темида

 Противозаконното деяние е осъществено в пернишкото с. Вискяр, в периода от началото на 2019 г. до 24 март на 2020 г. Установено е неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което били създадени условия за непълно отчитане на консумираната енергия. След проведено разследване е привлечен като обвиняем 53-годишен местен жител, живеещ на адреса. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. Прочети още »

Радомирец седна зад волана дрогиран, полицията го задържа

 Преди ден, на ул. „Райко Даскалов“ е проверен лек автомобил „Ситроен“, управляван от 32-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.              Започнато е бързо производство. Прочети още »

17-годишен отива на съд за кражби и грабеж

 Престъпленията са извършени в периода 27 декември 2019 година – 23 януари 2020 г. Непълнолетният и осъждан младеж откраднал три дамски чанти и ограбил жена, издърпвайки чантата й. Престъпленията са станали в централната градска част на Перник и кв. „Изток“. В чантите е имало лични, банкови и документи на автомобили, мобилни телефони, пари, ключове, слънчеви очила и множество други  вещи. ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” въвежда строги мерки, във връзка с епидемиологичната обстановка!

  „Топлофикация – Перник” АД,  уведомява всички свои клиенти/абонати/,  че във връзка с влошената епидимиологична обстановка,  породена  от COVID 19, от месец ноември 2020 г. ще бъдат спрени:   – посещенията в имотите на клиентите;   – извършване на дейности, които са свързани с  предприемане на мерки по подадени писмени и устни сигнали от клиентите  засягащи имотите им.   В ... Прочети още »

Директорът на “Топлофикация Перник” призовава абонатите за отговорно поведение в епидемичната обстановка

  Във връзка с нарастващото разпространение на коронавируса в страната и в  Перник, „Топлофикация Перник” призовава както клиентите си, така и всички граждани да спазват въведените от Националния оперативен щаб  задължителни противоепидемични мерки. От ръководството на топлофикационното дружество напомниха, че с оглед на гарантиране на сигурността както на служителите на предприятието, така и на клиентите, всички са длъжни стриктно да ... Прочети още »

Увеличават се болните от COVID 19 в МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник, а болницата изпитва остър недостиг на кадри!

  През последните дни непрекъснато се увеличават болните от коронавирус в  МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник.  Към момента, в приспособеното в петък за лечение на болни от COVID 19  Първо вътрешно отделение на болницата, са приети  16 болни, а в Инфекциозно отделение са 15. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. „Почти всички заразени с коронавирус са с тежки ... Прочети още »

Лавинообразно нарастват сигналите на спешния телефон 112, твърдят от ЦСМП- Перник

От няколко дни се увеличават лавинообразно обажданията на спешния телефон 112 от община Перник,  за хора с висока температура и затруднения в дишането. Това информираха от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. „ През изминалата седмица имаме 294 повиквания на спешния телефон 112, което е с над 100 повече от предходната седмица. Амбулаторните прегледи не са се увеличили много ... Прочети още »

25 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

25 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 27.10.2020 г. по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция 15 от заразените са жени и 10 мъже. Най-много са заболелите на възраст от 50 до 59 години- 7, при тези на възраст от 20 до 29 години са заразени ... Прочети още »

Преустановява се плановата оперативна дейност в условията на COVID – 19 в Перник

Във връзка с извънредната епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и заповед от 23.10.2020 г. на министъра на здравеопазването, със заповед от 25.10.2020 г. на директора на РЗИ – Перник се преустановява извършването на планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Перник. Това информират от Регионалната здравна инспекция в Перник. Забраняват се посещенията ... Прочети още »