Дневен архив: 27/10/2020

ТД на НОИ- Перник получи отново грамота за дарителство

Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Перник получи на 24 октомври 2020 година отново грамота от националната  благотворителна кампания „Капачки за бъдеще”. Тя е за активното участие на колектива на ТП на НОИ в събирането и предаването на пластмасови капачки.  „Повече от 3 години  се включваме активно в националната дарителска кампания с единствената цел да подпомогнем в благородната инициатива ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” започва поетапно пускане на парното в града от утре

От утре „Топрофикация Перник” започва поетапно пускане на парното в целия град. Това информира изпълнителният директор на дружеството Ясен Кацаров. „Получихме дългосрочната прогноза за времето от Националния институт по метрология и хидрология. Тази сутрин я обсъдихме, прегледахме отново и нашата наредба и стана ясно, че всички условия за пускането на парното в града са изпълнени. Затова от днес започваме поетапното ... Прочети още »

РЗИ алармира, че водата в махала Пали лула на село Велковци, в община Брезник, е негодна за пиене

Водата в махала Пали лула, в село Велковци, община Брезник, не е годна за питейно-битови цели. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. От здравната инспекцция  препоръчват водата да не се използва за пиене. На 21 октомври, по сигнал на жител на село Велковци за влошеното качество на питейната вода в  махала Пали лула в село Велковци, инспектори от РЗИ Перник ... Прочети още »

60 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

60 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за периода 23-25.10.2020 г. по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник 34 от заразените са жени и 26 мъже. Най-голям е броят на заразените във възрастовите групи от 40 до 49 години-15, над 60 години също 15, от ... Прочети още »

Съдят перничанка, тормозила родната си майка

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.М. (на 50 години), привлечена към наказателна отговорност за извършени от нея престъпления по чл. 296, ал. 1 от НК и по чл. 270, ал. 1 от НК. Обвиняемата М. била във влошени отношения с майка си – Л.А. Често се отнасяла грубо и арогантно спрямо възрастната ... Прочети още »

Младежите от Перник и фондация „П.У.Л.С.“ с второ дарение за Детското отделение

Младежите от „Достъпна градска среда“ и фондация „Пулс“ направиха второ дарение на детското отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“.  Техни представители предадоха на ръководството на отделението 10 комплекта олекотени завивки, 36 подложки за легла, както и 27 пакета детски памперси. Дарението включваше още мокри кърпи и сапун. Средствата, с които бяха закупени санитарните материали, са събрани от издадените пластмасови капачки от ... Прочети още »

В Радомир – красива изненада за Димитровден!

Специална и красива изненада за всички радомирци и гости на града направи местната власт по случай празника на града. Навръх Димитровден, сградата на общинската администрация засия със светещи нощем знамена на България и Европейския съюз. Знамената се проектират посредством прожектори със специална светлина върху страничната част на сградата на общината, откъм паметника на Васил Левски. Надпис с буквите и герба ... Прочети още »

Радомирци почетоха празника на града

С церемония за издигане на знамената започна отбелязването на Димитровден – Ден на Радомир. Кметът Пламен Алексиев и председателят на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов издигнаха българското национално знаме, флага на ЕС и този на града пред сградата на общината. Традиционният тържествен водосвет за празника беше отслужен от отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия. В Общински ... Прочети още »

ДФ „Земеделие“ стартира приема заявления по COVID 3

 От 26 октомври до 13 ноември 2020 г. се отваря прием на заявления за подпомагане по подмярка 21.3 „Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия и признати групи и организации на производители COVID 3“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Кандидатстването е със заявление в Областните дирекции на ДФ „Земеделие“ по местонахождение на предприятието или по ... Прочети още »

ЮЗДП възстанови 3 нови баража край село Стоб, на територията на „ДГС Рилски манастир”

Приключи основният ремонт на 3 баража в землището на кочериновското село Стоб, в горски територии на „ДГС Рилски манастир”. Това е поредният проект с изцяло обществена полза, насочен към възстановяване на технико-укрепителни съоръжения в поройни водосбори, който се финансира със средства от фонд „Инвестиции в горите” на Югозападното държавно предприятие. ? И трите баража са построени преди повече от 50-60 ... Прочети още »