Дневен архив: 25/10/2020

ГЕРБ в Перник и региона – с нови лидери

Нищо ново в ГЕРБ. Познати лица, спрягани отдавна като наследници на лидерите на общинската и областната структура на партията на Бойко Борисов в Перник и региона,  поемат функциите на предшествениците си д-р Александър Александров и д-р Вяра Церовска. Както се предполагаше, общинския координатор на ГЕРБ в Перник ще е Денислав Захариев – бивш зам.кмет на общината и бивш лидер на ... Прочети още »

Пернишкият театър отмени представления и кинопрожекции

Драматичен театър- Перник отмени театралните представления и кино прожекциите във връзка с издадената забрана за провеждането на масови мероприятия на открито и закрито, заради увеличените случаи на коронавирус. Предвидените театрални представления и кинопрожекции се отменят за срок от 14 дни, считано от 24.10.2020г. – се казва в съобщение, публикувано на фейсбук страницата на театъра. На 23-ти октомври, петък ,кметът на ... Прочети още »

Удостоиха Симеон Идакиев с държавен орден

Президентът Румен Радев връчи ордени „Св. Св. Кирил и Методий“ на редица изтъкнати културни дейци, сред които е и известният журналист, пътешественик и телевизионен водещ Симеон Идакиев. Дългогодишният водещ на предаването „Атлас“ по БНТ Симеон Идакиев, прочут с пътешествията си и с филмите и книгите си за тях, беше сред групата културни дейци, отличени на 23 октомври от президента Румен ... Прочети още »

И в Радомир строги мерки срещу разпространението на заразата

И кметът на община Радомир Пламен Алексиев въведе ограничителни мерки във връзка с разпространението на ковид 19. В уведомителното писмо на градоначалника се казва, че те се налагат въз основа на становище на Областния кризисен щаб. Те са аналогични на тези в Перник. Гражданите трябва да носят маски в учреждения с обществено предназначение, търговски обекти или обекти, свързани с оказването ... Прочети още »

Още една нова спортна площадка в Радомир

Местната власт в Радомир продължава да показва, че спортът е неин приоритет. Само седмица, след като се откри площадка в квартал “Пчелински”, вече е готов и функционира нов спортен обект и в квартал “Арката”. Новооткритата спортна площадка в този жилищен район е предназначена за волейбол, баскетбол и тенис на корт, а младите любители на спорта вече могат да я ползват. ... Прочети още »

МОСВ обяви защитени зони на територията на две общини в област Перник

Министерството на околната среда и водите информира, че съгласно разпоредбите на чл.12, ал.1 от Закона за биологичното разнообразие е изработен проект на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна: Защитена зона „Ребро“  е разположена в землищата на с. Кривонос и с. Ребро в община Брезник. Защитена зона „Любаш“ е разположена ... Прочети още »

Община Перник също въведе някои ограничения, във връзка с драстичното увеличение на заразените с коронавирус

В изпълнение на Заповед №  РД-01-609 от 21.10.2020 г. на министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България, протокол от проведен на 22 октомври Областен щаб за превенция и предотвратяване разпространеното на вирус COVID-19 на територията на област Перник и набелязани мерки от РЗИ – Перник, кметът на Община Перник Станислав Владимиров  издаде заповед, с ... Прочети още »

Община Брезник обявява търг с явно наддаване за продажба на 13 недвижими имота

Община Брезник обявява търг с явно наддаване за продажба на 13 незастроени недвижими имота: Ето описание на недвижимите имоти и началната им тръжна цена: 1. Незастроен имот с идентификатор 10548.502.125, с. Велковци, с площ 870 кв.м. Начална тръжна цена 4226.46 лв., с ДДС. 2. Незастроен имот с идентификатор 02066.501.228, с. Бабица, с площ 674 кв.м. Начална тръжна цена 3053.50 лв., ... Прочети още »

Министерският съвет одобри промени в данъчното законодателство

 Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗИД ЗДДС).  Проектът е изготвен във връзка с необходимостта от въвеждане в националното ДДС законодателство на промени, свързани с въвеждане разпоредбите на Директива 2017/2455 и Директива 2019/1995 на Съвета. Разпоредбите на тези директиви целят подобряване на функционирането на режима на ДДС, прилаган в ... Прочети още »

От 26 октомври се отваря втори прием по de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя

От 26 октомври до 10 ноември 2020 г. се отваря втори прием по схемата de minimis за земеделски стопани отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза. Предвиденият допълнителен бюджет е 3 790 000 лв. Средствата ще бъдат изплатени до 21 декември. Подпомогнати ще бъдат стопани, подали валидно заявление за директни плащания по схемите за обвързано подпомагане за плодове ... Прочети още »