Дневен архив: 24/10/2020

Община Трън въведе строги противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19

Със заповед на кмета на община Трън Цветислава Цветкова от 23.10.2020 г., от днес се въвеждат строги противоепидемични мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавирус. Пограничната община е на практика външна граница на Евросъюза и това още повече я задължава да предприеме тези мерки, имайки предвид, че на нейна територия се намира Граничният контролно-пропускателен пункт с Република Сърбия. Ето ... Прочети още »

Столична община въведе временно строги противоепидемични мерки на територията на област София-град

От 06:00ч. на 25.10.2020г. до 00:00 часа на 08.11.2020г. с цел ограничаване разпространението на COVID -19,  директорът на Столична регионална здравна инспекция въвежда временни противоепидемични мерки на територията на област София-град. Със заповед № РД-01-718/24.10.2020 не се допускат посещенията за посочения период в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито, като мерките ... Прочети още »

Първо вътрешно отделение в МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник се преобразува за лечение на COVID-19

„Инфекциозното отделение на МБАЛ”Р. Ангелова” е със запълнен капацитет. Това наложи да преобразуваме Първо вътрешно отделение за лечение на болни от COVID-19”.  Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. „В петък отделението беше открито и само за 6 часа сме настанили вече 5-ма заразени с коронавирус. Така до момента в болницата имаме на лечение общо 18 заразени с ... Прочети още »

Кметът на община Трън въвежда от днес вечерен час за малолетни и непълнолетни

Кметът на Трън Цветислава Цветкова, със заповед от 23.10.2020 г., въвежда вечерен час за малолетните и непълнолетните жители на общината, считано от 24.10.2020 г. В заповедта на кмета на пограничната община се посочва, че във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавируса, решение №673 на МС от 25.09.2020 г за удължаване на срока на  ... Прочети още »

Училищата в община Перник да се освободят от такса смет, предлагат общинските съветници от ГЕРБ

   Не само общинските, а и държавните училища на територията на община Перник да бъдат освободени от такса смет за 2020 г. За това ще настоява  председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Денислав Захариев. Този въпрос беше поставен на дневен ред по време на заседанието на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Общински съвет – Перник. Захариев припомни, ... Прочети още »

Над 15 700 тона картофи са прибрали до сега стопаните от пернишко, при среден добив над 3000 килограма от декар

Прибирането на реколтата от картофи в пернишко е на приключване. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие”. До момента е прибрана реколтата от 80% от засетите площи. Първи приключиха с прибирането на картофите стопаните от брезнишко. От засетите в общината 44.6 дка са получени 892 т продукция, при 2000 кг среден добив от декар. Перничани, които тази година засадиха най-малко площи ... Прочети още »

Осъдиха на затвор актьора Явор Бахаров!

Актьорът Явор Бахаров получи ефективна присъда от 1 година. Той беше заловен да шофира пиян и дрогиран в началото на годината в Банско в условия на рецидив. Тогава пътни полицаи забелязали, че автомобилът на Бахаров се движи, криволичейки по пътното платно със свалени прозорци и силна музика. След няколко поредни отлагания на делото, късно вчера, след 7-часово заседание, съдът в ... Прочети още »

Въвеждат нови противоепидемични мерки в лечебните заведения

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат. В болниците в областите със заболеваемост от 60,0 до 119,9 души на 100 хил. население се преустановява плановата оперативна дейност. ... Прочети още »

От 26 октомври започва прием на документи по подмярка COVID 3

ДФ „Земеделие“ стартира от 26 октомври до 13 ноември 2020 г. прием на заявления за подпомагане по подмярка „Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия и признати групи и организации на производители COVID 3“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Приемът по подмярка COVID 3 се обявява със заповед от 19 октомври 2020 г. на изпълнителния ... Прочети още »