Дневен архив: 22/10/2020

23 новозаразени с коронавирус има в пернишко за един ден, от тях 3-ма са ученици

23 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 21 октомври 2020 г, по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. 12 от заболелите са жени, а 11- мъже. Най-много са заразените на възраст от 20 до 29 години-6, от 30 до 39 години-5, в останалите възрастови групи са по 3-ма. По информация на Регионалната ... Прочети още »

Започна изграждането на храма в пернишкия квартал Тева

Започна изграждането на православния храм в кв. Тева. Багери започнаха да работят по изкопа на основите на храма навръх празника на Перник- 19-ти октомври. Символично работата по изграждане на храма „Сретение господне” в кв. Тева става все по празници. Първата копка бе направена на друг християнски празник- Петровден. Тогава специално да освети делото и да положи първия камък пристигна в ... Прочети още »

Изложба и водосвет за Деня на града в Радомир

Заради пандемията тази година Деня на града в Радомир ще мине по-скромно. Тържествата празника, който по отколешна традиция се чества на Димитровден, тази година ще започнат с изложба на художника Благомир Благоев, която ще бъде открита в Общинския исторически музей в 10:00 ч. сутринта на 26 октомври. Богомил Благоев работи като преподавател по изобразително изкуство в СОУ ”Климент Охридски” в ... Прочети още »

Красота, стил и изящество в изложбата „Другото лице“ на Радослава Манова

Красота, изящество и стил показва във втората си самостоятелна изложба Радослав Манова, която беше открита снощи в галерия „Атриум“ в Областна администрация Перник. 35 невероятни творби, сътворени с много любов, емоция и положителни мисли, радват окото на всеки, който се докосне до тях. На откриването на експозицията присъстваха много приятели на автора и ценители на изкуството. „За мен е истинско ... Прочети още »

Съд за дрогиран шофьор

Радомирец отива на съд за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици. На 4 септември, в Радомир е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 26-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на канабис. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка ... Прочети още »

Над 100 безработни от Перник и региона посетиха трудова борса по проект „Готови за работа“

Трудова борса, по проект „Готови за работа“, организира дирекция „Бюро по труда”-Перник в сградата на Общински Младежки дом в Перник. Борсата бе открита от директора на „Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов. Той подчерта, че целта на организирането на тези борси е да се даде възможност на безработните търсещи работа, без ограничение във възрастта,  да се запознаят очи в очи с ... Прочети още »

Маските са задължителни от днес и за децата над 6-годишна възраст

От  22 октомври се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открито. Тя ще важи при струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м от гражданите. При тези условия те трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и ... Прочети още »

Експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести подкрепят носенето на маски на открито

  Продължителността на карантината, въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, които да нямат рестриктивен характер, засилването на държавния здравен контрол чрез учестени проверки, критериите за дехоспитализация на пациенти с доказан COVID-19, кадровата обезпеченост с легла и медицински специалисти, обсъдиха на 20 октомври, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, зам.министър Бойко Пенков, експерти от Министерството на здравеопазването и членове на Експертните съвети ... Прочети още »

В края на октомври ще е готов 12-км участък от АМ „Тракия“ между пътен възел „Белозeм“ и пътен възел „Оризово“ в посока Бургас

  Напредва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени. Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, провери работата в участъка между 156-ти км, след пътен възел „Белозем“ и 168-ми км, преди пътен възел „Оризово“.    Строителните дейности в отсечката започнаха в началото на ... Прочети още »