Дневен архив: 21/10/2020

Младежки център ще бъде изграден в Перник

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи на кмета на Община Перник Станислав Владимиров  подписан договор за изграждане на младежки център. Средствата ще бъдат отпуснати след като Община Перник единствена в Югозападна България спечели проект по управляваната от МОН програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, която е съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското ... Прочети още »

На финал полагането на хидроизолацията на надлез „Иван Вазов“

По-голямата част от хидроизолацията на  надлез „Иван Вазов“ вече е положена. Работниците на фирмата изпълнител и днес продължават с работата по хидроизолационната настилка, която е от висок клас, сертифицирана е в Италия и е одобрена от АПИ. След приключването на дейностите ще започне и асфалтирането на съоръжението. В същото време продължава монтажът на оградните  съоръжения и мантинелите. Фирмата изпълнител за ... Прочети още »

Ефективно наказание за рецидивист за кражба и използване на чужда банкова карта

Една година и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на Д.Д. за извършени от него престъпни деяния, квалифицирани по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 и по чл. 249, ал. 1 от НК. На 24.05.2019 г., в гр. Перник, след предварителен сговор, подсъдимият Д. умишлено ... Прочети още »

Иззеха нелегален тютюн и цигари самоделки

Нелегален тютюн и саморъчно направени  цигари са иззети от пернишки полицаи. Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Органите на реда извършили проверка на имот в гр. Батановци, обитаван от 52-годишен местен жител и 47-годишната му съпруга. Намерени и иззети са 110 къса саморъчно направени цигари, около 2, 5 килограма нарязана ... Прочети още »

Принудително изземват общински жилища от неизрядни наематели

Община Перник започна принудително изземване на общински жилища от наемателите им в блок №11 в квартал  „Мошино“. В първия ден от акцията бяха иззети 6 апартамента, а до края на седмицата броят им ще бъде 21. Това се налага тъй като нито един от наемателите не е освободил доброволно жилището си, след като заповедта му е връчена, а законовият срок ... Прочети още »

“В и К” спира водата в Перник и околните села в четвъртък и петък!

На 22.10.2020г. (четвъртък) и 23.10.2020г. (петък), ще бъде спирана водата в целия град. Това информираха от „В и К”. От там поясняват, че поради извършването на строително-монтажни работи по реконструкцията на Пречиствателна станция за питейни води -Перник, се налага спиране на подаването на вода от язовир „Студена” от 22:00 до 06:00 часа. Поради тази причина е възможно временно да бъде ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” предлага плащане на парното на равни вноски, което позволява разсрочване на сметката през зимните месеци

 Да си платят консумираната топлоенергия на разсрочено плащане е услуга, която вече предлагат не само търговските вериги, но и няколко топлофикационни дружества в страната, едно от които е „Топлофикация Перник”. Абонатите на топрофикационното дружество са сред привилегированите клиенти, на които се предоставя тази възможност.   Свикнали сме топлофикационните дружества да се държат като монополисти, но някои от тях преосмислиха своето отношение ... Прочети още »

Народният представител от „БСП за България“ Любомир Бонев отправи питане към екоминистъра за замърсяването на въздуха в Перник

  От началото на 2020 г. досега неколкократно е отчетено завишаване на среднодневни норми на фини прахови частици и серен диоксид, както и на средночасови показатели на азотен оксид и други. От повече от месец в различни райони на града се усеща задушлива миризма и най-вече в кварталите „Църква“, „Изток“ и „Мошино“. Това е притеснително за перничани и въпреки стотиците сигнали ... Прочети още »

Намаляват спешните повиквания и амбулаторните прегледи във филиалите на ЦСМП-Перник

Намалели са обажданията на спешния телефон 112 и извършените амбулаторни прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. Това информира директорът на ЦСМП- д-р Валери Симеонов. В потвърждение на това той информира, че през миналата седмица спешните екипи са се отзовали на 210 сигнала на спешния телефон и са извършени 210 амбулаторни прегледа. Спешните медици са реагирали ... Прочети още »

Директорът на ЮЗДП предлага да се изменят или отпаднат текстове в проектозакона за лова и опазване на дивеча

  Да се изменят или да отпаднат част от предложените текстове в публикувания за обществено обсъждане проектозакон за изменение и допълнение на Закона за лова и опазване на дивеча. Това предлага директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, който е и член на Ловния съвет, в становище до изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Мирослав Маринов. Основната цел ... Прочети още »