Дневен архив: 20/10/2020

Депутатът от ППГЕРБ д-р Александър Александров призова за повече дисциплина и спазване на противоепидемичните мерки

  Да няма лимити за направленията за PCR тестове, които личните лекари ще издават или те да бъдат в разумни граници така, че да задоволят потребностите от изследване на населението в разрастващата се епидемия от Ковид-19. Тази позиция изрази народният представител от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров. Всички български граждани, които са били контактни на заразени лица или са с ... Прочети още »

14 новозаразени с коронавирус има в пернишко

14 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 19 октомври, по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник сред заболелите са Заболелите са 5 жени и 9  мъже. Най-много са заразените на възраст над 60 години- 6. Следват тези на възраст от 20 до 29 години- ... Прочети още »

Международна изложба на скулптури подредиха в радомирското село Дрен

Изложба на скулптури под надслов “Без концепция” се проведе в Арт Център Дрен през уикенда. Заглавието беше подбрано по този начин, с оглед даване на максимална свобода на участниците да разгърнат своята фантазия и творчески поглед. Организатор на изложбата беше проф. Емил Попов, който е преподавател в Художествената академия. Участие в експозицията взеха 40 творци, сред които личаха имената на ... Прочети още »

Хванаха перничанка с много дрога, отива на съд

24-годишна жена на съд за притежаване на голямо количество наркотични вещества. През месец февруари миналата година, при акция на полицията е претърсено жилище в пернишкия кв. „Твърди ливади“, обитавано от 24-годишна от областния град. Намерени и иззети са около 5 грама хероин, 40 грама метамфетамин, множество таблетки MDMA и около 0, 3 грама хашиш. Общото тегло на наркотичните вещества е ... Прочети още »

Поредно дарение за Перник от полицая Евгени Димов

Полицаят Евгени Димов за седми път дари скулптура, изработена от него, на перничани. Колоната, която тежи 800 килограма, вече е поставена на Пернишката крепост. Дарението е направено по повод Деня на града и бе качено на крепостта с камион с кран, за да бъде поставено на един от входовете. Евгени Димов е автор и на сурвакарската маска на улица „Св. ... Прочети още »

ДФ”Земеделие” увеличи бюджетът по схемата за доилно оборудване за 2020 година

  ДФ”Земеделие” увеличава с 400 000 лева бюджетът по схемата за държавна помощ „Инвестиции за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко и съоръжения за изхранване на новородени животни с мляко“. С корекцията общият ресурс, който се предоставя в направлението, възлиза на 2 400 000 лв. Той ще бъде разпределен до неговото изчерпването – по реда на кандидатстване. ... Прочети още »