Дневен архив: 19/10/2020

Щангистът Пламен Аспарухов е новият почетен гражданин на Перник

Щангистът Пламен Аспарухов бе удостоен със званието почетен гражданин на Перник. Това стана на тържествена сесия на Общинския съвет, която се проведе в Двореца на културата. Кметът на община Перник Станислав Владимиров поздрави общинските съветници и новия почетен гражданин по повод Деня на града. „Нека търсим общи пътища, а не да чертаем разделителни линии, защото трябва да намелим общ език ... Прочети още »

Кметът на Перник награди 28 изявени личности, по повод Деня на града

И тази година по повод Деня на град Перник бяха връчени наградите за принос през 2020 г. Кметът на община Перник Станислав Владимиров връчи 28 отличия в 9 категории. Плакет „За принос в областта на здравеопазването“ получиха управителят на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести – Перник д-р Величка Кадийска  и старшата медицинска сестра на II пулмологично отделение в ... Прочети още »

Перник отпразнува днес тържествено Деня на града!

Жителите на община Перник отбелязаха днес тържествено своя празник- Деня на града. В 11.00ч, под звуците на родния химн, пред Двореца на културата бе издигнат националният трибагреник. По-рано днес в храма „Св. Иван Рилски” бе отслужена празнична литургия.  В богослужението взеха участие храмовото духовенство заедно с предстоятеля протойерей Людмил Йорданов и игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор. Кметът на общината ... Прочети още »

Пернишкият храм „Св. Иван Рилски” днес навършва 100 години

Храм „Св. Иван Рилски“ в Перник днес навършва 100 години. „Минната църква“ е осветена на 19 октомври 1920 г., в деня, в който Православната църква чества паметта на светеца. Затова празничният ден  по традиция започна с архиерейска Света литургия. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Белоградчишкият епископ Поликарп оглави празничната литургия. В богослужението взеха участие ... Прочети още »

Поздравление по повод Деня на Перник от народните представители от ПП ГЕРБ

Уважаеми дами и господа, Скъпи перничани, В Деня на Перник, който отбелязваме по традиция  на 19-и октомври, се обръщаме към вас с пожелания за здраве и успехи! Днес отдаваме почит към нашия небесен покровител Св. Иван Рилски, който ни дава мъдрост, сила и вяра. Нека с достойнство пазим традициите и заедно да работим за авторитета и просперитета на нашия Перник! ... Прочети още »

Поздравление по повод Деня на града на Перник, от народния представител Любомир Бонев

Позволете ми да Ви поздравя по повод Деня на град Перник и празника на небесния закрилник на всички българи Св.Иван Рилски. Историята на града ни помни героични страници и дела, които са оформили гордия и несломим дух на перничани. Като потомци на великия Кракра Пернишки ние се гордеем не само с града си, но и с постиженията на неговите жители, ... Прочети още »

Днес перничани празнуват празника на своя град!

Отново е 19 октомври- Денят на град Перник. Въпреки тревогите, заради пандемията, която обхвана страната, днес е голям празник за жителите на общината. На този ден освен, че се прави равносветка на постигнатото, се отдава заслуженото на хората, които с труда си са допринесли за развитието и просперитета на община Перник. Съобразявайки се с апела на директора на РЗИ-Перник, днес ... Прочети още »

„В и К” Перник ускори темповете по възстановяване на пътната настилка след ремонти

„В и К” Перник полага усилия да навакса изоставането при възстановяването на пътната настилка, след отстранени аварии. Това информира управителят на дружеството инж. Борислав Иванов. „За съжаление изоставането с възстановяването на пътната настилка е голямо. Имаме невъзстановени участъци от година-две, че и повече. Двете фирми, с които дружеството е сключило договор, работят много сериозно, но има много за възстановяване в ... Прочети още »

Жителите на село Драгичево имат нова придобивка- детска площадка

Жителите на село Драгичево се сдоиха с нова придобивка- детска площадка. Тя е изградена със средство по проект на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Целта на изграждането на тази площадка е да се осигури  здравословна среда за почивка и подобряване на здравословното състояние и физическата дееспособност на децата в Драгичево. „Радвам се, че жителите на едно ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси преброители, контрольори лекари, общи работници…

След като три поредни седмици  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляваха, то през изминалата те се увеличиха и то значително с 245. Собрата новина е, че се увеличиха, макар и само с 1 и  предлаганите свободни места за безработни висшисти  и те станаха 8. През изминалата седмица все още бе актуална офертата за работа за 10 общи работници ... Прочети още »