Дневен архив: 17/10/2020

Учениците от Х ОУ „Алеко Константинов“ спечелиха футболен турнир в кв. „Изток“

Традиционният турнир “ За купата на Кмета на Кметство Изток “ със съдействието на Районен младежки дом, кв. Мошино и водещ на събитието – Румен Искренов, съобщават от кметство Изток Гости бяха: Валентин Лазаров – председател на Областния съвет на БФС – Перник, Радослав Динев – кмет на Кметство Църква, Мартин Жлябинков – секретар на Община Перник. Участници бяха ученици ... Прочети още »

50 нови паркоместа маркирани в центъра на Перник

50 нови паркоместа бяха маркирани в центъра на Перник.  25 от местата са разположени на паркинга зад ГУМ, който бе напълно обновен преди няколко седмици, а останалите са по ул. „Св. св. Кирил и Методий“.  През идните седмици по улица „Кракра“ ще бъдат маркирани още нови места за паркиране. Прочети още »

Много културни изяви на РестАрт в Перник

Със спектакълната изложба на художника Кирил Богданов „The Birds“ бе открит РестАрт в Перник. В първия ден на изявите в Двореца на културата се събраха десетки почитатели на творчеството на талантливия художник. Богданов показа едно по едно своите произведения. Под аплодисментите на присъстващите и музикалния съпровод на DJ Mati 15-те платна с изображения на птици, всяко изпълнено в различен стил ... Прочети още »

Богат есенен базар в Перник днес

Есенен базар бе отрит в Перник днес. .Програмата и участниците са много разнообразни. Има и детски работилнички, рисуване с вино на открито, музика, много хенд-мейд участници, коктейли и здравословни продукти, мястото е пред Двореца на културата. Какво може да се види на есенния базар? Нели и нейната майка Деница Нешева, заедно с Милена Владимирова , се включват в базара с ... Прочети още »

ОДМВР – Перник сред най-добрите в турнира по стрелба „Кракра“

Приключи деветия традиционен турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ Перник. В състезанието мериха сили 90 мъже и жени от 16 подразделения на МВР. На тържествена церемония в дирекцията бяха връчени наградите на най-добрите от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, зам.-директорът комисар Тихомир Ценов, зам.-областният управител на Пернишка област Иво Иванов и от ... Прочети още »

С футболно шоу откриха нова спортна площадка в Радомир

Светослав Кирилов изведе отбор на администрацията и местния парламент в люто дерби срещу ветерани от квартал “Пчелински” Истинско шоу за зрителите се състоя в днешния съботен ден в Радомир. Поводът бе официалното откриване на спортната площадка в кв. “Пчелински”. Точно в 10 часа сутринта започна освещаването на спортния обект, което беше извършено от отец Александър, архиерейски наместник на Радомирската духовна ... Прочети още »

Богата колекция от прочутата бусинска керамика в пернишкия музей

„Бащина земя не се продава…” С тези думи майсторът-грънчар от с. Бусинци Петър Гигов отказва да продаде своята колекция от глинени съдове. И когато казва „бащина земя” той има предвид не само родно място, а и „вълшебната” пръст, върху която е построено селото, и от която десетилетия наред се изработват уникални с цветовете и формите си глинени съдове, разказва Десислава ... Прочети още »

Народният театър радва перничани с най-новата си постановка

„Какво да правим с виолончелото” е най-новият премиерен спектакъл на Народния театър, който идва на пернишка театрална сцена на 28-ми октомври от 19 часа. Режисьор е Николай Поляков, с участието на Валентин Танев, Снежина Петрова, Марин Янев, проф. Анатоли Кръстев. След като Валентин Ганев вече години наред събира възторжена публика със своя контрабас в Народния театър, а Антони Дончев свири ... Прочети още »