Дневен архив: 16/10/2020

„Топлофикация Перник” направи дарение на Община Перник за Деня на града!

„Топлофикация Перник” направи дарение от 5 000 лева на Община Перник за Деня на града. Това информира изпълнителният директор на дружеството Ясен Кацаров. „Нашето дружество работи на територията на община Перник. Над 500 човека се трудят в него, които живеят в тази община. Затова ние винаги сме били съпричастни както към проблемите, така и към радостните събития в общината. Даренията, които ... Прочети още »

Рок легендите от „Конкурент“ гостуват в неделя на Перник

Рок легендите от група „Конкурент“ ще бъдат част от предпразничната програма за Деня на град Перник. Концертът на изпълнителите на хитовете „Дай ми време“, „Родени за рок“, „Аз съм твоят вечен конкурент“, „Луда нощ“ ще започне в 19:00 ч., в неделя /18.10.2020 г./ пред Двореца на културата. Конкурент е българска рокгрупа създадена през 1986 г. от Емил Анчев. През годините ... Прочети още »

ДФ”Земеделие” организира конкурс за детска рисунка

Държавен фонд „Земеделие“ организира конкурс за детска рисунка под наслов  „Защо да хапвам плод, мляко и мед“. Инициативата е част от информационната кампания за популяризиране на „Училищните схеми“, които се прилагат в учебните заведения и детските градини.  Европейските схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти се прилага успешно за единадесета поредна година. По тях и през настоящата ... Прочети още »

От 15 октомври заработи Информационната система за контрол на медицинската експертиза

 От 15 октомври, ще заработи Информационната система за контрол на медицинската експертиза, или Информационната база данни (ИБД). Това е резултат от съвместната работа на Министерството на здравеопазването и „Информационно обслужване“ АД, както и от проведени срещи с всички заинтересовани страни – Министерство на труда и социалната политика, Националния осигурителен институт, регионалните здравни инспекции, лечебни заведения, съсловните лекарски организации и организациите ... Прочети още »