Дневен архив: 15/10/2020

6 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко за един ден

6 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник на 14.10.2020 г по  данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. Заразените са: три жени на 22, 47 и 55 години от Перник, които са оставени на домашно лечение; двама мъже на 53 и 62 години от Перник, които също са оставени на домашно лечение и мъж ... Прочети още »

КОНПИ погна лидера на „Килърите 3“ Милчо Боянов – Чироза

Срещу Милчо Боянов, тарторът на престъпната група „Килърите 3“ се предявява искова молба на стойност 104 998.24 лв. пред Окръжен съд-Перник. Проверката срещу него е започнала след наказателно производство за това, че е ръководел организирана престъпна група на територията на Перник, Радомир и София за убийства и разпространение на наркотици. Бандата бе разбита преди седем години, а през октомври 2019 ... Прочети още »

Ремонтни дейности по водопровода затвориха временно центъра на Перник

Със заповед на зам.кмета Мирослав Стоицев  от днес е въведена  временна организация на движението  в Перник по ул. „Отец Паисий“ във връзка с изпълнение  на СМР на обект „Реконструкция на водопроводната мрежа на главни улици на територията на община Перник по четири обособени позиции за обособена позиция 2; Реконструкция на главен клон 1 от кафе „Рай“ до улица „Средец“ и ... Прочети още »

Европрограма дава възможност за разкриване на детски кътове в администрации и фирми

Днес в Перник екипът на Областния информационен център проведе информационна среща с представители на регионални печатни и електронни медии, на която бяха представени актуалните възможности за финансиране на проекти със средства от европейските структурни и инвестиционни фондове. Изключителен интерес представляват възможностите, които предоставя ОП „Развитие на човешките ресурси“ и по-специално процедурата „Детски кътове“. Крайният срок за кандидатстване по нея е ... Прочети още »

Перничанката Радослава Манова с втора самостоятелна изложба

„Другото лице“ е отново озаглавена втората самостоятелна изложба на Радослава Манова . В нея авторът ще покаже 30 картини, като по-голяма част от тях са сътворени по време на пандемията от коронавирус през месеците март и април. Творбите ще бъдат наредени в зала „Атриум“ на Областна администрация Перник. Експозицията ще отвори врати на 21 октомври от 17.30 часа. Прочети още »

„Топлофикация Перник” предлага дистанционно отчитане на топлинната енергия

 „Топлофикация Перник” предлага на своите абонати възможността дистанционно да отчитат консумираната топлинна енергия. „С тази услуга клиентите ни ще получават отчет в реално време, без да е необходимо да стоят вкъщи и да чакат инкасаторите. Живеем  в много забързано ежедневие, времето важно и никога не стига. За всеки е неприятно, когато се налага специално да си вземе  ден или два  отпуск, за да ... Прочети още »

РЗИ-Перник установи 7 отклонения от качеството на водата в региона

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода от 28.09.2020 г. до 11.10.2020 г. на територията на област Перник. През този период е изследвана водата в 17 населени места, в областта. Това информираха от РЗИ. От там поясниха, че са изследвани 12 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места ... Прочети още »

Изтича важен срок по мярката 60/40!

Агенцията по заетостта публикува информация за работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1 октомври 2020 г. по втория дизайн на мярката 60/40. В съобщение на сайта на Агенцията се уточнява, че работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1.10.2020 г. и отговарят на условията на постановлението от 3 юли т.г. (втория дизайн на мярката 60/40) ... Прочети още »

Международен сертификат по FSC за устойчиво управление на горите получи ЮЗДП

 Завърши успешно процесът на горска сертификация по международния стандарт FSC® на всички държавни горски територии в обхвата на Югозападно държавно предприятие на обща площ от близо 680 000 хектара. Доскоро само 80 000 хектара в 4 териториални поделения – „ДЛС Дикчан”, „ДЛС Осогово”, „ДГС Якоруда” и „ДГС Кюстендил”, бяха сертифицирани. Преди дни ЮЗДП получи международни сертификати по FSC и за ... Прочети още »