Дневен архив: 13/10/2020

Журналистът Георги Любенов обяви, че е с COVID-19 !

Георги Любенов е с коронавирус. Това съобщи самият той на сайта на предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.  Ето какво пише той: „Здравейте! Тази сутрин излезе резултатът от рутинен PCR-тест, който си направих – положителен. Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам  вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки.  Горещо се обръщам ... Прочети още »

Кошмар! Намериха останки от трупа на изчезналата Антониа

Кошмар потресе Радомирско. Намериха части от женски труп, за който се предполага, че е на изчезналата 30-годишна Антония Гервазиева Веселинова от село Копаница. Близките на изчезналата жена, чиито останки се предполага, че са открити на 3 октомври в Радомирско, разказват, че за последно са я видели в деня на изчезването й – Ивановден. Тогава им казала, че отива за няколко ... Прочети още »

20 новозаразени са регистрирани в пернишко през последните четири дни!

20  новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за периода 9-12.10.2020 година по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19.   От тях 10 са от Перник, 1 от Радомир, 2 от село Кралев дол, 1 от село Кладница, 1 от село Драгичево, 1 от село Ноевци, 1 от село Витановци. По информация от Регионалната здравна инспекция, ... Прочети още »

Кмет и доброволци заедно се грижат за Дивотино

Дивотинци не чакат друг да им свърши работата и проведоха поредната акция в името на по-уютно и китно село. Тези дни кметът на Дивотино Симеон Трайков и около 10 доброволци  обновиха съоръженията в парка на населеното място. Бяха поправени и боядисани всички счупени пейки. Поправени бяха и люлките, които не бяха в добро състояние. „Благодаря на всички, че отново се ... Прочети още »

Ремонтът на надлез „Иван Вазов“ напредва сериозно

Почти на 90 процента е завършена работата по полагането на бетоновата настилка на надлез „Иван Вазов“. Монтирани са и по-голяма част от огражденията на съоръжението. Паралелно се довършва работата по пешеходните зони на моста. Фирмата изпълнител обяви, че при подходящо време през идната седмица ще бъде положен слой хидроизолация, след което ще се пристъпи към асфалтирането. В първоначалния проект за ... Прочети още »

На Деня на града децата на Перник ще се забавляват с тротинетки

Състезание с тротинетки за деца от 5 до 12 години ще се проведе на Централния градски площад на Деня на град Перник /19.10.2020 г./. Стартът на състезанието ще бъде даден в 14:00 ч. при ГУМ, а децата ще бъдат разделени в четири възрастови групи: 5-6 годишните ще се състезават на дистанция от 60 м., 7-8 годишните на 80 м., а ... Прочети още »

Кметът Владимиров поздрави легендата на волейбола в Перник Пенка Методиева за 70-годишнината

Легендата на женския баскетбол и почетен гражданин на Перник Пенка Методиева навършва 70 години днес. По повод прекрасния юбилей й пожелаваме да бъде здрава, да се радва на деца и внуци и спортният дух никога да не я напуска.  „Всички перничани  се гордеем с големите  Ви успехи, постигнати на олимпийски игри, европейски и балкански първенства.  Нека на този прекрасен празник ... Прочети още »

Съд за шофьор без книжка, колата – с изтекла регистрация

Перничанин ще отиде на съд за управление на автомобил без книжка. На 9 август тази година, в областния град бил проверен лек автомобил „Фиат Пунто“, шофиран от 35-годишен мъж. Органите на реда установили, че управлява в едногодишния срок на наказанието му за същото деяние. Оказало се, че автомобилът е с прекратена регистрация. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „в“, ... Прочети още »

Кражба на ток в земенско село

Разкрита е поредната кражба на ток, този път в земенско село.            В първия работен ден от седмицата служители от полицията в Радомир и Земен, съвместно с представители на електроразпределителното дружество, проверили имот в село Мурено, собственост на 63-годишен мъж. Установено е неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа с което се създавали условия за непълно отчитане на консумираната електрическа енергия. Започнато е ... Прочети още »

Полицията откри две изчезнали хлапета

Полицията откри две изчезнали хлапета. Вчера във Второ районно управление на МВР в  Перник е подаден сигнал от родителите на две деветгодишни деца, че не са се прибрали от училище. Незабавно третокласниците били обявени за издирване. Започнали действия по издирването им, в който се включили служители от Първо, Второ и брезнишкото районно управление на полицията. След няколко часа момчетата са ... Прочети още »