Дневен архив: 10/10/2020

Павлин Павлов, Гранд Енерджи Дистрибюшън: Фирмите, които излязат на свободния пазар на ток, с наша помощ, ще плащат 20 % по-ниски сметки за електричество

 За процесите, които се случват на  свободния пазар на електроенергия и за това как и дали фирмите се възползват от възможностите, които дава либерализацията в сектора,  разказа в специално интервю за радио К2, Павлин Павлов, мениджър продажби в „Гранд Енерджи Дистрибюшън“, компания, която е  един от водещите и най-големи търговци на ток в България.  „След  промените в Закона за енергетиката ... Прочети още »

Манастирският храм „Св. Пантелеймон“, в земенското село Смиров дол, беше тържествено осветен

Народният представител от ГЕРБ  д-р Александър Александров,  областният управител на Перник  Емил Костадинов и областният координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска присъстваха на освещаването на манастирския храм „Св. Пантелеймон“ в земенското село Смиров дол. Литургията беше отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Строителството на храма, наречен на духовния ... Прочети още »

Войнски паметник откриха в брезнишкото село Гигинци

С тържествена церемония днес беше открит паметника на загиналите във войните за Освобождение и Национално обединение от брезнишкото село Гигинци. На събитието присъстваха областният управител инж. Емил Костадинов, Иво Антонов – директор Дирекция „Социална политика“ към Министерството на отбраната, кметът на Община Брезник Васил Узунов и неговите заместници , кметът на населеното място място г-жа Саздова и много гости. Идеята ... Прочети още »

Закъснява прибирането на реколтата от слънчоглед в региона

279.66 дка, засети със слънчоглед в областта са пропаднали, заради неблагоприятната пролет. Най-много пропаднали площи има в землището на община Перник- 176.5 дка- Няма пропаднали площи в общините Земен, Ковачевци и Трън. От останалите 8 934.26 дка до сега са реколтирани  3 780 дка, което е над 40% от площите. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник.  Много добра организация ... Прочети още »

Служители на ЮЗДП се обучаваха за реакция при наводнения, пожари и други бедствия

  26 горски служители от териториални поделения на Югозападното държавно предприятие преминаха двудневен курс на обучение за защита и реакция при горски пожари, природни бедствия, наводнения, промишлени и битови аварии. Обучението се организира съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и е продължение на партньорските отношения и координирани действия между горските служители и огнеборците при овладяване на ... Прочети още »

Вдовицата на Шарлопов прибра над половин милион евро от семеен имот

Бояна Шарлопова, вдовицата на бизнесмена Стефан Шарлопов, е продала огромната им къща във Владая. Палатът на два етажа с няколко спални, огромен дувар и разкошна гледка към Витоша, е изтъргуван за повече от половин милион евро. Красивата блондинка се е разделила с имота, тъй като всичко в него е свързано с друг живот, който няма как да се върне. Тя ... Прочети още »