Дневен архив: 09/10/2020

Перничани проявяват огромен интерес към плащането на топлинната енергия на „Равни вноски“

 Перничани проявяват огромен интерес към подписването на договори за плащане на равни месечни вноски на консумираната топлоенергия. Това информираха от „Топлофикация Перник”.  „Предоставянето на възможността нашите клиенти да подават заявления по електронен път, се приема от тях много добре. Някои от тях ми споделиха, че са доволни, че са подписали договор, без да се налага да се редят на опашка. ... Прочети още »

Седем пъти са се увеличили болните от варицела в област Перник, установи РЗИ

Увеличили са се заболелите от заразни заболявания в областта през изминалата седмица. Това констатира Регионалната здравна инспекция. Регистрираните болни са 26,  при 18 за предходната седмица. Седем пъти са се увеличили заболелите от варицела през изминалата седмица. През периода са установени 7 заболели, при 1 за предходната седмица. Всички се лекуват  амбулаторно от личните си лекари. Няма увеличаване на болните ... Прочети още »

Около 40 на сто от картофите в пернишко са вече извадени, средният добив за сега е 2 921 килограма от декар

Падналите дъждове забавиха изваждането на картофите в областта. До момента от засетите общо 680.6 дка е прибрана реколтата от 267 дка, което е близо 40% от площите. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Първи приключиха с изваждането на картофите стопаните от Брезник. От засетите в общината 44.6 дка са получени 60 т продукция, при 2 000 кг среден добив ... Прочети още »

КНСБ организира в Перник форум на тема „Бъдещето на труда и предизвикателствата в ерата на дигитализацията“

„Живеем в свят, който все повече се дигитализира. Технологиите напредват и с някои неща ни улесняват, но трябва да търсим алтернатива и за хората, които ще загубят работата си“. С тези думи областният управител инж. Емил Костадинов откри форума на КНСБ „Бъдещето на труда и предизвикателствата в ерата на дигитализацията“, който се проведе в Перник. В него взеха участие президентът ... Прочети още »

На Витоша заваля сняг!

Сняг заваля на Витоша. Дъждът, който цял ден не спира да вали над София от вчера, по високите места премина в сняг. Кадри от видеокамерите показват снежинки, които прехвърчат край хижа „Алеко”. Силни ветрове завихрят снега край хижа „Боевица”. Все още обаче не можем да говорим за снежна покривка, информира НОВА ТВ. Според прогнозата за времето за петък в планините ... Прочети още »

На 16 октомври стопаните ще получат подпомагане по COVID 1

  На 16 октомври ДФ „Земеделие“ ще започне изплащането по подмярка 21.1 Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 1. Това заяви Васил Грудев по време на среща със земеделски стопани в Търговище, на която присъства и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Подмярка COVID 1 е с бюджет 93,5 млн. лева и обхваща чувствителните сектори – Плодове ... Прочети още »

Отпада задължителният PCR тест след двуседмична карантина

Вече няма да е задължително тестването за коронавирус след изтичане на двуседмичната карантина. Новината съобщи директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов на брифинга на Националния оперативен щаб в Министерство на здравеопазването. Причината за въвеждане на новото правило е, че две седмици след заразяването, дори вирусът още да циркулира в тялото на човека, товарът му не е достатъчно голям. Това изключвало ... Прочети още »