Дневен архив: 07/10/2020

Община Земен ще изгражда три обекта на стойност над милион и половина

   Областният управител инж. Емил Костадинов се срещна с кмета на Земен  Димитър Сотиров и се запозна с проектите, които Общината реализира. В рамките на разговора стана ясно, че ще бъдат изградени три обекта –два пътя и един мост на стойност 1 590 000 лв. Средствата са отпуснати от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане. В началото на месец септември ... Прочети още »

Отличиха 13 учители по повод Международния ден на учителя- 5-ти октомври

13 учители, директори и психолози от област Перник бяха удостоени с грамоти по повод Международния ден на учителя – 5 октомври. Отличията са за високи постижения в сферата на образованието, класирани от Регионалното управление на образованието. Наградите бяха връчени от областния управител инж. Емил Костадинов. „За мен е чест, че днес имам възможността да връча грамоти на учители и директори ... Прочети още »

Ремонтни дейности оставиха без вода днес една част от центъра на Перник

С нарушено водоснабдяване са от 8.30 ч днес жителите на ул.“Св.Св. Кирил и Методий”, района на магазин „Технополис“ и МБАЛ „Рахила Ангелова“. Това информираха от „В и К”. Причината затова е извършването на ремонтни дейности по свързването на новия водопровод. На 6 октомври жителите на кв.”Твърди ливади” пак бяха без вода, заради свързване на водопроводните отклонения към новия водопровод. Аварии ... Прочети още »

Лекар от ЦСМП-Перник е под карантина, но е с отрицателен PSR

Леко увеличение на обажданията на спешния телефон 112, за сметка на амбулаторните прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ, отчита през изминалата седмицата директорът на ЦСМП- д-р Валери Симеонов. Като потвърждение на това, той посочи, че спешните екипи на ЦСМП са се отзовали през седмицата на 254 обаждания, а извършените амбулаторни прегледи са 156. „Намаляването на амбулаторните прегледи ... Прочети още »

Класната стая на открито в кметство „Изток” е реновирана с доброволен труд

Класната стая на открито, която се намира пред кметство „Изток” е ремонтирана и обновена. Инициативата е  на кмета на кметство „Изток” Десислава Стоянова. Тя поясни, че „Жилфонд”- Перник  е осигурил нова дъска, която също е монтирана и е ремонтирал дървените  пейки „Отремонтирахме кашпите около класната стая и засадихме в тях цветя. В озеленяването се включи доброволно фирма, който ни помогна ... Прочети още »

За сега няма решение за увеличение на пенсиите, твърди социалният министър

Все още няма взето решение за индексацията на пенсиите догодина, единственото сигурно е, че добавките от 50 лева за всички пенсионери ще са изплащат до март. Това обяви социалният министър Деница Сачева пред БНР. Според нея, окончателно решение по пенсионните въпроси ще се вземе на предстоящ съвет на управляващата коалиция.  Сачева потвърди, че настоява всички семейства с деца да получават ... Прочети още »