Дневен архив: 04/10/2020

Квартал „Проучване” и „Байкушева махала” остават без вода до утре

Всеки ден от 8.30ч. до 17.30ч.  до 6.10.2020 г. включително, ще бъде спирано водоподаването за кв.”Проучване” и” Байкушева махала”. Това информираха от „В и К”-Перник. От там поясниха, Всеки ден от 8.30ч. до 17.30ч.  до 6.10.2020 г. включително, ще бъде спирано водоподаването за кв.”Проучване” и” Байкушева махала”. Това информираха от „В и К”-Перник. От там поясниха, че причината за нарушеното ... Прочети още »

Млади перничани с празнични инициативи за Деня на града

Празнична инициатива за Деня на града под мотото „Рестарт“организират млади хора от Перник. Предвидени са изложби, представяне и четене на книги, срещи с автори, градски базар с ръчно изработени уникати и вкусотии и още много изненади, които ще се проведат от 15-ти до 18-ти октомври.16 октомври град Перник ще РестАртира денят с книга. Различни издателства ще гостуват на арт фестивала ... Прочети още »

С 3818 пакета ще бъдат подпомогнати социално слаби жители на Пернишко

В началото на следващата седмица стартира предоставяне на пакети от първа необходимост на над 470 хил. души. В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, Българският Червен кръст започва поетапното предоставяне на близо 6 500 тона храни на обща стойност 15 700 000 лв. По информация на ... Прочети още »

Добрата новина: В първия почивен ден няма нито един заразен с COVID-19 в пернишко

Нито един заразен с коронавирус не е установен на територията на област Перник в събота- 03.02.2020 г. по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19.   По информация на Регионалната здравна инспекция, към момента на територията на региона са активни 19 заразени. От тях 10 са на домашно лечение и 9 са хоспитализирани , от които 4 са ... Прочети още »

Пазарен икономист, който искаше намаляване на пенсиите, алармира, че държавата ще фалира, ако те се вдигнат!

Дефицитът в бюджета е над 1 млрд. лева. Има намаляване и на приходите в НОИ с минимум 30% от началото на пандемията“, каза доц. Красен Станчев  София, България01 Окт. 2020, 18:534209 прочита11 коментара 1 от 1  Казах, че пенсиите трябва да се намалят, ако нещата с коронакризата се влошат. Слава Богу това не се случва, но за увеличение на пенсиите ... Прочети още »

Невероятно, но факт: Лили Иванова cлиза от сцената!

Лили Иванова вероятно подготвя слизането си от сцената. Eстрадната легенда преди дни изненадващо отмени концертите си, които бяха насрочени за идната 2021 г. Официално оповестената причина е паднемията от Ковид-19, но според хора от най-близкото обкръжение на звездата, тя вероятно изобщо няма да реализира турнето си.„Лили сега е на 81 години, а тези спектакли са изключително тежки и натоварващи. Най-вероятно те ... Прочети още »

На среща в ЮЗДП дърводобивни и дървопреработвателни фирми поискаха подкрепа от държавата заради кризата с COVID 19

Представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми поискаха подкрепа от държавата за бранша на среща днес с ръководството на Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Те са на мнение, че също се нуждаят от държавна помощ заради кризата с коронавируса, както много други сектори.  „От началото на кризата Югозападното държавно предприятие провежда редовни срещи с бранша, предприема доста действия, за да се ... Прочети още »