Дневен архив: 02/10/2020

Двама новозаразени с коронавирус са установени в пернишко

Двама новозаразени с коронавирус са установени на територията на област Перник  на 1 октомври, по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. Заразените са жена на 35 г. от град Батановци, която е на домашно лечение и мъж на 61 г. от Перник, който също е на домашно лечение.   По информация на Регионалната здравна инспекция, към момента ... Прочети още »

17-годишен е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа за грабеж

. Престъплението е извършено на 4 септември, около 5,30 ч. Двама младежи нападнали денонощен магазин в пернишкия кв. „Изток“. Единият от тях насочил пистолет срещу служителката в нонстопа и поискал оборота. Жената запазила самообладание и малко след това пристигнали клиенти,  при което двамата избягали. В резултат на проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия от служители на Второ РУ е установена самоличността ... Прочети още »

Криминално проявеният перничанин в чиито имот бяха открити 400 стръка канабис остава под домашен арест

  37-годишният мъж беше задържан на 23 септември в земенското село Елов дол при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. В нива ползвана от мъжа са открити 171 стръка канабис с височина 160-250 см., а в къща, негова съсобственост, са намерени около 230 растения с различен стадии на изсъхналост. Познатият на полицията мъж ... Прочети още »

Перничанин отива на съд за притежаване на наркотични вещества

 На 15 юли тази година, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили и задържали 27-годишен перничанин. От него иззели пликчета с марихуана и тегло малко над 21 грама. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. Прочети още »

Радомирски полицаи задържаха мъж, който не се подчинил на полицейска стоп палка

 Снощи, около 19,10 ч., в радомирското сeло Дрен служители на полицията подали сигнал за спиране на лек автомобил Хюндай „Санта фе“. Шофьорът му не се подчинил и малко след това изоставил колата и избягал в неизвестна посока. Органите на реда установили, че хюндаят е с регистрационни номера от друго моторно превозно средство. Тази сутрин водачът му е установен и задържан ... Прочети още »

Лек автомобил горя в град Земен

Сигнал за пожара е подаден снощи, около 20,45 ч. Пламнал е Рено „Туинго“ на ул. „Язовира“ в града. Колата е унищожена напълно. Причината е в процес на установяване.  Към този момент няма данни за умисъл. Работата по случая продължава Прочети още »

МИГ Трън- Брезник-Божурище насрочи общо събрание

Управителният съвет на сдружение “Местна инициативна група Трън-Брезник- Божурище” – гр. Трън, свиква общо събрание на сдружението на 26.10.2020г. от 11.00 ч. в гр. Божурище, в салона на читалище„Христо Ботев 1934”. Дневният ред на събранието включва една точка „Вземане решение за кандидатстване с проект „Реконструкция и рехабилитация на общински път до Леворечки манастир „Св. 40 мъченици“, с. Лева река, община ... Прочети още »

ТПГ”Мария Кюри” в Перник реализира тази година много добър прием в осми клас

 Успешна нова 2020/2021  учебна година стартира ТПГ”Мария Кюри”. През новата учебна година в училището ще се обучават 135 ученици. За първи път от няколко години гимназията успява да реализира много добър прием в осми клас.  Сформирани са две паралелки. В паралелката „Електрообзавеждане на производството», която е в списъка на специалностите от професии, по които е налице очакван недостиг на специалисти ... Прочети още »

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания и грип в пернишко

 Увеличаване на болните от остри респираторни заболявания и грип  в област Перник през изминалата седмица констатира Регионалната здравна инспекция. Заболелите през този период са 19, при 11 за предходната седмица.  Заболеваемостта през този период е 25.99 %oo, при средна за страната 19.05 %oo към 28.09.2020 г. През изминалата седмица са се увеличили двойно заразените с COVID-19. Установени са 14 заразени, при 7 за ... Прочети още »

Общинският съвет в Трън определи Комисия, която да изготви предложения за кандидати за съдебни заседатели

Местният законодателен орган на община Трън, на провелата се сесия на 30 септември, взе единодушно решение да бъде създадена Комисия за изготвяне на предложения за кандидати за съдебни заседатели за Районен съд Трън, съгласно Закона за съдебната власт. Комисията ще бъде от съставена от четирима общински съветници от всички политически партии, а за нейн председател беше избрана Милена Миланова. Определен ... Прочети още »